Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mika for JBC: de collectie!

Door Michael op 10.05.2013

Belmodo lovers, rep jullie naar een JBC winkel, want  de Mika for JBC-collectie ligt ein-de-lijk in de winkelrekken! Afgelopen maandag mocht Belmodo de collectie al gaan ontdekken, en dat in aanwezigheid van gorgeous Mr. Mika himself... Aaaaargh!

Our night

De Brussels Event Brewery ontving op maandagavond een massa hysterische Mika- en JBC-fans, dolenthousiaste JBC-medewerkers en een klein leger aan bloggers en pers. Er was dan ook big news, want Mika kwam er zelf zijn eigen collectie voor JBC voorstellen.

Spanneeeend, zeker omdat niemand wist hoe de collectie er precies uit zou zien... Zou Grace Kelly op elk T-shirt staan? Zouden er flamingo's uit het haar van de modellen komen piepen? Of zou iedereen van kop tot teen bedekt zijn in glitter? We were very excited, en dat is nog zacht uitgedrukt! En toen gingen alle lichten uit... BAM!

De uiteindelijke collectie was er 1 om "U" tegen te zeggen. Heel draagbaar en zomers, maar vooral: very, véry happy! Want de hele collectie zat vol felle kleuren, grappige details (dat giraf-logootje willen wij op al onze kledingstukken graag, dank u!) en een pasvorm die elk figuur flatteert. A job very well done, Mika!

"Bij het ontwerpen van de collectie voor JBC was het vooral belangrijk om alles plezant te houden. Voor mij zijn vooral de snit en de details van groot belang. Ik wou niet dat er in het groot Mika op stond te lezen, in de plaats daarvan zijn we voor subtiele elementen gegaan. Ik ben compleet gevallen voor het grappige giraf logo. Iets wat je kan terugvinden op heel wat kledingsstukken in de collectie." - benadrukt Mika


Naast de stijlvolle vrouwencollectie, die vooral bestond uit flirty skirts en stijlvolle vestjes, tekende Mika ook nog een mannen- én een meisjescollectie. Allebei ook weer met vrolijke prints en een hoog want-want-want-gehalte! Preppy met een funky twist? Yes please, wij zijn fan!

"De collectie is bedoeld om te mixen & matchen met je eigen garderobe. Gebruik de ingrediënten uit je eigen garderobe dus en probeer om een verhaal te vertellen. Creëer een eigenlijk stijl, je zal je op termijn veel beter voelen en meer zelfvertrouwen uitstralen. Zelf combineer ik ook allerlei stukken door elkaar, van designers tot gewone high street brands of vintage spullen." - aldus Mika


Pssssst... blijkbaar verstopte Mika ook nog enkele leuke boodschappen en levenswijsheden in de labels van zijn kledij. We soooo have got to catch 'em all!

The show

Na de modeshow waren wij al over the moon - opzwepende muziek, knappe modellen en vrolijke looks, what more could you ask for? En toen was het tijd voor de ultieme kers op onze fictieve taart, want alle aanwezigen werden getrakteerd op een exclusieve showcase van popicoon Mika! Scooore!


Naar goede gewoonte vloog Mika er op een dolenthousiaste en -als we eerlijk zijn- ook nogal hyperactieve manier tegenaan. En omdat zijn colourful Louboutins (oh yes, we almost fainted) in al zijn enthousiasme toch niet zo handig bleken te zijn, vlogen zij al snel ergens onder de piano. Style, the Mika-way - je wordt er instant happy van!

"Ik was bijzonder vereerd om mijn collectie voor JBC voor te stellen en er een music fashion show van te maken. Zelf ga ik nooit naar modeshows omdat het niet echt m'n ding is. Het is veel te veel gefocused op gezien worden en minder op de kleding. Mode moet je dragen en bij een fashion show ligt het accent op iets anders. Toch ben ik fier dat ik muziek en mode kan samenbrengen en mensen kan laten genieten van m'n eigen collectie bij JBC." - verklaart Mika

We don't know about you, maar wij willen deze zomer enkel nog gehuld zijn in giraffen en paraderen met een grote smile op ons gezicht! Let's relax and take it veeeery easy... Maar eerst snel nog even naar JBC om er onze favoriete Mika-pieces te scoren! Yihaaaa!

Happy shoppiiiing!

Met medewerking van Lien Bruyland.

page loaded