Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Viktor & Rolf maakt zijn comeback als couturier

Door Astrid op 29.04.2013

In het jaar dat fashion house Viktor & Rolf zijn 20ste verjaardag viert, keert het Nederlandse ontwerpersduo terug naar zijn area of expertise: haute couture!

De Chambre Syndicale de la Haute Couture, aka de grootste fashion autoriteit ter wereld, besliste dat Viktor & Rolf vanaf deze zomer opnieuw welkom zijn op de ‘couture kalender’. Het is ondertussen 12 jaar, oftewel 24 fashion seizoenen, geleden dat dé Viktor Horsting en Rolf Snoeren nog aanwezig waren in het high fashion circuit. Remember hun legendarische, laatste ‘Russian Doll’ show? No worries, ik ook niet, ik was 11! Thank G O D for the Internet, want wij zochten én vonden de volledige show op video voor jullie.

Wie waren die andere grote namen ook weer die de prestigieuze haute couture titel op hun business cards mogen drukken? AnOther Magazine maakte in september 2012 gelukkig een filmpje - mét catchy tune - dat alle main players nog eens op een rijtje zet.

Starring in order of appearance zijn Atelier VersaceGivenchy Haute Couture by Riccardo Tisci, Valentino Haute Couture, Iris Van HerpenMaison Martin Margiela ArtisinalGaultier ParisGiorgio Armani Privé, Dior Haute Couture & Chanel Haute Couture. 2 belangrijke namen die ontbreken in het filmpje zijn Christian Lacroix en Elie Saab.

En vanaf deze zomer staan Viktor & Rolf dus officieel opnieuw in het rijtje. Het Belmodo team wenst hen alvast veel succes - ook met de slapeloze nachten - & wij kijken nu al vol spanning uit naar hun nieuwe haute couture collectie! 

Via Vogue UK

page loaded