Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Gucci, de Documentaire

Door Catherine op 25.04.2013

Bij Belmodo houden we wel van een goeie modedocu. Wat is er immers fijner dan een kijkje nemen achter de schermen van onze favoriete labels & in het leven van de mensen die de magie doen werken.

De laatste film waarop ons oog is gevallen heet The Director & legt 18 maanden in het spoor van Frida Giannini vast. Giannini is, zoals je vast weet, de creative director van Gucci. En producer van de documentaire is niemand minder dan haar persoonlijke vriend & Gucci-fan James Franco.

De acteur kan je dezer dagen voor de camera spotten als de gestoorde blanke gangstarapper Alien in de controversiële Harmony Korine-prent Spring Breakers. Voor dit project liet hij de vlechtjes & gouden tanden gelukkig achterwege & ging serieus op zoek naar de identiteit van Gucci.


Geen Gucci Mane, maar Gucci tout court voor Franco deze keer.

Franco vroeg regisseuse Christina Voros te graven naar het verhaal achter het bekende logo. De film laat Giannini, die aan het hoofd kwam van de Gucci-handtassen in 2002 & de ready-to-wear in 2006, vooral zelf aan het woord. Zo komen we te weten dat ze er nooit van had gedroomd ontwerpster te worden & dat de Gucci-man zelfzeker, krachtig & sensueel is.

Een beetje zoals James Franco zelf dus, die trouwens ook het gezicht is van de geur Gucci by Gucci. Hij spreekt - produceert - voor eigen winkel dus, maar who cares?

The Director ging in première op het Tribeca Film Festival in New York & komt later dit jaar uit. De trailer, die bekijk je alvast hieronder.

page loaded