Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vegans on top with Umasan and Notic Nastic

Door Michael op 23.04.2013

De frisse geur van jouw nieuwe handtas of bomber jacket uit leder moet je even opzij zetten, want Umasan zorgt voor veganistisch... en dan hebben we het niet over kledingstukken gemaakt uit tofu en quorn. Het is een bewuste keuze, want vele mensen denken dat veganistisch gelijk staat aan hippy fashion. Maar niets is minder waar. 

Het kledinglabel toonde zijn FW2013 collectie op Berlin Fashion Week in samenwerking met een live optreden van de New Yorks-Berlijnse band Notic Nastic. De bandleden liepen aan het einde van de modeshow bovendien even de catwalk op in stukken uit de collectie.

De donkere, grungy vibes van de muziek sluit goed aan bij de kledingcollectie, die op haar beurt ook duister is. Duister, maar goed voor het milieu, want Umasan werkt enkel met veganistische materialen. Umasan is gedrapeerd, met ritsen of met fransjes en altijd pikdonker. Zo verbrand is mijn tofu nog nooit geweest. Maar euh... Heb je daarvoor nog nooit van Umasan gehoord? Laten we een gokje wagen om je de feiten op een rijtje te zetten.

Umasan is het Duitse label van identieke tweelingen Anja en Sanra Umann. De naam is een woordcombinatie, bestaande uit Uma, een godin uit de Indiase mythology en San, wat zoveel betekent als eenheid en respect.

Het label werkt altijd veganistisch, wat betekent dat het aan de natuur denkt door zuinig om te gaan met bronnen. Daarom gebruikt het merk stoffen gemaakt van houtsoorten en zeewier. We're not joking. Leder, wol, cashmere en bont zijn uitgesloten. Ook interessant om te weten is het feit dat het label de Japanse snijtechniek gebruikt om zijn stukken te maken.

Eco-friendly en toch stylish door het leven gaan, mischien is het hoog tijd om dit label in het oog te houden?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded