Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vans x Rodarte

Door Astrid op 15.04.2013

I know, I know super exciting news, want als Vans gaat samenwerken met een fashion house als Rodarte kan daar alleen maar schoons uit voortkomen. Want wie Vans zegt, zegt collab. Remember Vans x Love me!, Vans x Hello Kitty of de jongste Vans x Kenzo samenwerking? Telkens een schot in de roos! Toch is er deze keer een extra woordje uitleg nodig.

Vans Custom Culture

Vans Custom Culture wedstrijd is een – and I quote: “National high school shoe customization contest where schools from all over the United States compete for a chance to win money for their art programs.” Iedere Glee fan weet immers hoe moeilijk het tegenwoordig is in The States om art programs te sponsoren. De $ 50.000,- die de winnende high school in ontvangst mag nemen, kan dus echt een verschil maken! Bovendien zullen de winnende schoenen in productie worden gebracht. Best exposure ever!


De ontwerpen van de Rio Rancho High School, winnaars van 2012.

Scholen die willen meedoen, krijgen 4 klassieke Vans schoenen toegestuurd die gerestyled moeten worden: de Authentic, de Classic Slip-On, de Sk8-Hi & de 106 Vulcanized. Alles kan en alles mag, de enige regel is dat er rond 4, door Vans bepaalde, thema’s moet worden gewerkt: actiesport, kunst, muziek & ‘local flavour’.


De ontwerpen van de Ward Melville High School, winnaars van 2011.

Maandag 22 april 2013 worden de eerste 50 semifinalisten bekendgemaakt. Hou dus zeker de Vans Custom Culture-Facebookpagina in het oog als je van de wedstrijd op de hoogte wil blijven. De uiteindelijke winnaar spot je natuurlijk binnenkort op Belmodo!


De ontwerpen van de Rio Rancho High School, winnaars van 2010.

Rodarte = Vans ambassador

En dan het grote fashion collab news! Om de scholieren nog een laatste push te geven, gingen de zusjes Kate & Laura Mulleavy zelf aan de slag en ontwierpen hun eigen one-of-a-kind Vans. Het resultaat? Een clean design mét een stevige portie bling! Me likey!Om de wedstrijd wat meer in de spotlights te plaatsen werden verschillende ontwerpers, celebs & artiesten gevraagd om ambassadeurs van het project te worden. Naast het Rodarte duo gingen o.a. Eri Wakiyama, Erica Domesek (van P.S. I made this), Lesly McKenzie, Jay Howell & Nicky Hilton aan de slag voor de Custom Culture wedstrijd. Alle ontwerpen van de ambassadors spot je in het Vans FB album 2013 Custom Culture Ambassadors.

Deze über coole Vans zullen unfortunately niet in de winkels te vinden zijn, maar leveren ons wel bakken nieuwe DIY inspiratie op!

page loaded