Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bring on the caps!

Door Bieke op 12.04.2013

Oh dear... I fell in love again. Dit keer géén wielertruitjes van Coureur du Monde (al staan ze wel nog steeds op mijn ever growing wishlist, obviously), maar wel met de alomtegenwoordige fitted caps. Van de originele baseball cap tot funky petten in prints of volledig bezet met studs, no sir, we do not discriminate!

De caps doken voor het eerst op in fashion wonderland tijdens de spring-summer modeweken van 2012. O.a. Karen Walker en Kenzo (who else?) introduceerden de stoere, brede petten aan het grote modepubliek. And they loved it allright...

De trend vertaalde zich meteen naar the streets en vervolgens naar the bloggers. Sindsdien zijn de hippe accessoires uitgegroeid tot waar fashion statement. Op zoek naar een nonchalante en stoere touch voor jouw everyday outfit? Dan is de pet voor jou absoluut the way to go!Foto's via Lookbook, Sincerely Jules en Pinterest

Trouwens, niet alleen wij, commoners, zijn fan van de caps. Ook tientallen fashionable celebs zijn er al mee gespot! Je weet wat ze zeggen: if Rihanna and Cara are wearing it... Nu ja, ik weet zelf niet precies wat ze dan zeggen; maar wij weten wél dat het dan hoog tijd is om je naar de shops te reppen. Ik ben er al mee weg, salukeeeees!

Waar let je op wanneer je een cap koopt?

  1. De maat - Eigen aan de fitted cap is dat ze in verschillende maten gemaakt worden. Te lui om met de lintmeter aan de slag te gaan? Ik ook, dus passen, passen, passen is de boodschap.
  2. Je haar - Als er iets easy peasy is aan het dragen van caps, is het je kapselkeuze wel. Lang, kort, stijl, krullend,... Zolang er maar haar vanonder je pet komt, zit je goed!
  3. Prints - I love love loooove prints en de pet is een perfect excuus voor some craziness! Kies er daarom bij voorkeur 1 uit met opvallende kleuren, een in your face-opschrift of zotte luipaardprint. Alles kan, alles mag!
  4. Je outfit - De cap is de perfecte finishing touch voor wie stoer de deur uit wilt. Je kan de baseball pet natuurlijk zowel up- als down-dressen, maar let op: tenzij jouw naam Carrie Bradshaw is, kom je waarschijnlijk niet weg met een ballgown x cap-combinatie! Denk: simpel, laid back en stoer.
  5. Je make-up - Girly girls in bad*ss looks, wij houden ervan! Combineer daarom je pet met endless lashes en een mooie lipstick. Wedden dat jij scoort? Homerun!

Twijfel je nog? Dan zeg ik: gewoon doen, want met zo'n hippe cap op je hoofd sla je on-mogelijk de bal mis! En dat was dan meteen ook mijn allerlaatste baseball-pun. Beloofd!

Met medewerking van Lien Bruyland.

page loaded