Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

And the winner is ... Tom Van der Borght!

Door Michael op 12.04.2013

Drumroll please... Tom Van der Borght, Belgium’s finest ontwerper won de C&A Reimagine Design Challenge! Sooo Proud! Hij ontwierp een bomberjacket die bestond uit messen, vorken, kopjes en borden. Al deze materialen gebruikte en fotografeerde hij eerst vooraleer ze te gebruiken. Deze motieven werden dan de print voor de stof. Het resultaat is een wondermooie jas met een regenboog aan kleuren.


8 ontwerpers from all over the fashionworld kregen de unieke kans van modeketen C&A om iets bijzonders te creëren uit voorwerpen die we thuis dagelijks gebruiken. Bestekkopjes en zelfs bordencan you imagine?! Fashion lovers konden via Facebook hun stem uitbrengen op deze designers. Hun stem was goed voor 50 procent van de stemmen. De andere 50 procent bestond uit bestuurders, aankopers, ontwerpers en Eva ZieglerEuropean Brand Director van C&A. En mister Van Van der Borght kaapte de prijs dus weg!

Geen wedstrijd zonder prijsChing Ching! Tom Van der Borght kreeg een cheque ter waarde van € 10 000,- . Deze mocht hij schenken aan een zelfgekozen instituut of doel. De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten uit Sint-Niklaas werd de gelukkige! Lucky bastards! De faculteit mode zal dit prijzengeld gebruiken om een jaarlijkse wedstrijd te realiseren voor modestudenten. De student met het meest vernieuwende ontwerp uit de afstudeercollecties zal dus kans kunnen maken op deze prijs!

Tom Van der Borght studeerde vorige jaar af aan de Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas. Hij kenmerkt zich vooral door zijn veelvuldig kleurgebruik! Oh en zei ik al dat zijn kledingstukken uniseks waren? Amazing! Dit jaar lanceerde hij zijn eigen merk, maar hij is nu al unstoppable! Zo ging hij voor België naar de Triumph Inspiration Awards en werd hij bekroond met de Asvoff Emerging Talent Award en de Premium Young Designer Award.

Kortom, Tom Van der Borght is nog helemaal niet uitgepraat! Er wacht hem een prachtige carrière! Wij wensen hem alvast veel succes en feliciteren hem met de mooie overwinning!

Met medewerking van Hawa Sanou.

page loaded