Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

OMSK FW2013: relaxed and classy

Door Michael op 11.04.2013

OMSK, het label van Valeria Siniouchkina en Philippe Koeune gaat weer voor casual, to-the-point en makkelijk draagbare en combineerbare stukken voor mannen, vrouwen en kinderen. De FW2013 collectie is zoals we al van OMSK gewend zijn, maar dat betekent niet dat de collectie ons teleurstelt. Integendeel, OMSK is in het najaar een tikkeltje elegant, altijd classy en zeker mooi.

Doorheen de hele collectie gaat het label voor patches en borduurwerk. Dat zijn de 2 elementen waar de collectie om draait. OMSK haalt zijn inspiratie altijd uit Rusland en deze keer draait alles om Sint-Petersburg. Verwijzingen naar de stad zien we terug in de patches en de borduurwerken, allemaal symbolen van of verwijzingen naar Sint-Petersburg.


Het portret van antihero Ostab Bender, zowel op T-shirts als sweaters voor zowel mannen als vrouwen.

Wat ons het meest aanspreekt zijn de sweaters met daarop geborduurde bloemen, een verwijzing naar de Russische versieringen op dienbladen. Ook leuk is het portret van Ostab Bender, de fictieve antihero van 'The Twelve Chairs' van Ilya Ilf en Yevgeni Petrov.


Nog meer uitschieters uit de collectie: de rok, blazer en schouderpatches.


Cheburashka op T-shirts voor mannen.

Opvallend is het feit dat de vrouwencollectie opgewekt en fris is, terwijl de mannencollectie enkel bestaat uit neutrale grijswaarden. Mannen die met patches en borduurwerk willen rondlopen, hebben ook geen geluk. Zij moeten het doen met Ostab Bender en Cheburashka, een fictief personage uit de Russische cultwereld.

De kindercollectie bestaat daarentegen niet uit prints, maar enkel uit patches op sweaters en truien met capuchon. Perfect voor de kleine, stoere kinderen in huis. Kleuren zijn hier ook nooit opvallend, maar klassiek en neutraal. We zien enkel grijs, blauw en groen. Meer moet het eigenlijk niet zijn.

Ziezo, zo ziet de collectie van OMSK eruit. Simpel en gemakkelijk, we told you so. Naar welk stuk gaat jouw voorkeur uit?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded