Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet the people behind Princesse tam.tam

Door Tiany op 08.04.2013

6, 17 of 24 jaar oud: we all want to be a princess. Het diamanten kroontje, de fantastische baljurken, ons eigen balkonnetje om dramatisch lange serenades aan te horen en vooral… onze prins op het witte paard.

Klinkt allemaal wat te mooi om waar te zijn en -sorry to burst your bubble girls- dat is het ook.

Gelukkig kwam Princesse tam.tam, nu toch al een tijdje geleden, met genoeg mooie lingerie op de proppen om elk van ons als een echte prinses te laten voelen! Het Franse lingeriemerk verwent vrouwen wereldwijd met haar sobere, maar uiterst elegante ontwerpen. De setjes zijn steeds precies goed. Met de kenmerkende Princesse tam.tam kleuren, prints en modellen wordt lieve, gesofisticeerde of uiterst sexy lingerie ontworpen.

Belmodo kreeg de eer om the people behind the brand te onmoeten. Wij spraken met CEO Pierre-Arnaud Grenade -one of the few men in Princesse tam.tam paradise- en Elodie Bilger, een rasechte Parisienne.

Is er een bepaald Princesse tam.tam meisje of is het label er voor iedereen?

Pierre-Arnaud: "Princesse tam.tam is er door vrouwen, voor vrouwen. Dat is eigenlijk ons motto. Dus is er niet echt een specifiek Princesse meisje, maar we kunnen sowieso wel zeggen dat ze van mode houdt. Ze heeft een urban feel en staat dapper in het leven. Ze is vrouwelijk en tegelijk zeer zelfzeker. Maar uiteindelijk, als we kijken naar ons cliënteel, zien we zoveel verschillende soorten meisjes. Onze lingerie wordt 1 met elke vrouw."

Princesse tam.tam ademt een soort Franse nonchalance, easyness. Is dit waar vrouwen jullie lingerie voor kopen?

Pierre-Arnaud: "De naam alleen al heeft een Frans, elegant kantje dat verfijnd klinkt. Ook de ontwerpen hebben een bepaalde Franse signatuur: sexy, maar zeker niet over the top. Onze ontwerpen zijn er om dagelijks te dragen. Elk lingeriemerk heeft een bepaalde kijk op vrouwelijkheid. Princesse tam.tam gelooft dat een vrouw die vrouwelijk en sexy wilt zijn, dat in de eerste plaats voor zichzelf moet doen. Niet eenmaal per jaar, maar elke dag. Dat is echt eigen aan onze filosofie. Vrouwelijkheid gaat om combineren, om mixen & matchen. En dat is zeer Frans. Die Franse allure, Franse look gaat vaak over hoe Franse vrouwen hun stuks combineren, met daaronder hun favoriete lingerie."

Voor Valentijn brengt Princesse tam.tam ‘le slip Francais’ uit: een herenslip. Kunnen we in de toekomst een mannenlijn verwachten?

Pierre-Arnaud: "Dat denk ik niet. Daar zijn nog geen concrete plannen voor. De reden is simpel: bij het ontwerpen, produceren en tot stand brengen van onze lingerie proberen we de man net te vergeten. Want als je die man introduceert in het lingerie-gegeven, dan zou de focus volledig veranderen. Je verandert de spelregels, als het ware. Bij Princesse tam.tam spreken vrouwen rechtstreeks tot vrouwen over iets dat ze kunnen delen, over iets wat voor hen spontaan komt: lingerie. Breng een man in dit verhaal en die zeer waardevolle spontaniteit verdwijnt. Het ontwerpen van le slip Francais, gebeurde in het hartje van Frankrijk, met veel aandacht voor vakmanschap. It just made sense."

Hoe is het dan voor jou om een man te zijn in een vrouwenwereld?

Pierre-Arnaud: "Haha, het is zeer fijn. Neen, het is enorm interessant en inspirerend. Het is een echt leerproces. Wat ik over vrouwen geleerd heb, omtrent lingerie dan, is dat het kopen van een beha of bikini zoveel meer is dan het kopen van een T-shirt. Je leert veel over vrouwen door het begrijpen van de manier waarop ze kopen. Plus, het feit dat ik  geen vrouw ben, maakt dat ik meer afstand kan nemen van het product."

Niet meteen een mannenlijn dus, maar misschien wel een andere uitbreiding?

Pierre-Arnaud: "Inderdaad, wat we wel meer en meer uitbreiden is onze homewear collectie. Niet enkel pyjama’s dus, maar ook comfortabele broeken en tops, ideaal om te cocoonen thuis. Fashion cocoonen dan. Relaxed en fashionable tegelijk. We starten van het leven van de actieve, werkende vrouw; je komt thuis, bent moe, wilt uit je werkkleren en iets gezellig aantrekken. Dus wat doe je aan? Onze homewear collectie. Geen trainingsbroeken en slobberende truien, maar leuke stuks met een goede en toch comfortabele snit. Zoals het jongenshemd, maar dan wel perfect op vrouwenmaat gesneden. Komt net recht uit de kleerkast van je vriendje. Deze homewear collectie is ook voor ons een manier om onze playground uit te breiden."

 

Princesse tam.tam heeft een zeer specifiek kleurenspel zoals de Mojito Yellow of Capri Pink. Waar wordt de inspiratie gehaald voor dit kleurenpalet, dat eigenlijk wel zeer belangrijk is voor het merk?

Pierre-Arnaud: "Het is bijna ons handelsmerk, de kleuren die we gebruiken. We spenderen dan ook enorm veel tijd en aandacht aan onze kleuren. Neem nu oranje, een moeilijke kleur. Je hebt zoveel verschillende tinten oranje, waardoor je mooie en heel erg foute oranjes hebt. Denk je Hèrmes, dan denk je goed oranje. Denk je aan bepaalde andere merken, dan kun je een vreselijk oranje voor ogen zien. Wij streven naar de kleurperfectie: het perfecte mintgroen, het perfecte zalmroze. En dat is een echte uitdaging, want als je nog maar een andere stof gebruikt, dan verandert je kleur. De meisjes zoeken constant naar inspiratie. Voor de SS13 collectie werden ze geïnspireerd door Los Angeles en Venice Beach. Elk seizoen nemen ze een verhaal en daarrond bouwen ze het kleurenpalet op. Dit is altijd de eerste stap naar een nieuwe collectie."

Als een jong meisje nu naar een Princesse tam.tam winkel gaat, waar moet ze dan op letten als ze de perfecte beha wilt kopen?

Pierre-Arnaud: "Ten eerste draait het helemaal rond het lichaam. Onze verkoopster zou de maten zeer precies nemen en gebaseerd daarop enkele modellen aanraden. Wij ijveren ernaar dat onze staff dit helemaal begrijpt én de klant helemaal begrijpt. Daarnaast hangt het er ook van af of de vrouw voor iets sexy, iets sportief of een andere look wilt gaan. Gelukkig vindt ze bij Princesse tam.tam van alles wat. Waar we onze klanten ook steeds aan proberen te herinneren is de outfit waarbij ze een beha zoeken. Want dat vergeten vrouwen vaak. De ene outfit, zoals een bustierjurk, vraagt om een bandeau pasvorm, terwijl de ander alle beha’s aankan. In dat aspect zijn we een echt modemerk: wij passen onze pasvormen aan de kledingtrends aan. Gaat de taille omhoog, dan gaat de taille van onze slipjes ook omhoog."

 

Als afsluiter: hebben jullie nog enig fijn nieuws voor de Belgische fans?

Pierre-Arnaud: "Jazeker, de Belgische vrouwen mogen een nieuwe winkel verwachten in Brussel en in Antwerpen. Momenteel is het nog toekomstmuziek, maar het voorspelt alvast veel moois. Daarnaast hebben we ook een online winkel waar iedereen terecht kan. Online kopen gaat om vertrouwen tussen de klant en het merk. En gelukkig zien we dat dit bij ons helemaal goed zit. "

Met medewerking van Maxime Yde.

page loaded