Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Comptoir des Cotonniers x Calla

Door Bieke op 05.04.2013

Na de nieuwe lente-zomercollectie van Comptoir des Cotonniers, komt het label met een nieuwe collectie, deze keer in samenwerking met Calla. Het is de allereerste samenwerking van Comptoir des Cotonniers met een ander label. En dat lucky label is Calla geworden, een jong merk dat gekend is om zijn grafische prints. De opkomende ontwerpster Calla Haynes liep nog stage bij Nina Ricci en leerde de kneepjes van het vak van niemand minder dan Olivier Theyskens. Haar stijl wordt omschreven als relaxed luxury.

Bloemenprints zijn hot en dat weten de 2 labels maar al te goed. Daarom kozen ze voor grafische bloemenprints en vlekken die terugkomen op elk stuk uit de collectie. Wat silhouetten betreft, blijft het allemaal jeugdig en clean, een element dat naar de hand is gewerkt door Comptoir des Cotonniers. Heerlijk laid back en toch fris en opvallend de zomer induiken, dat doe je met Comptoir des Cotonniers x Calla.

Het kleurenpalet van de collectie is grotendeels licht. We zien geel, lichtblauwe tinten en pastelpaars. Aan de andere kant zijn er ook stukken die zowel donkerrood als lichtblauw bevatten, 2 kleuren die voor een mooi contrast zorgen.

Toch gaat de collectie nooit ver in haar kleurenaanbod en daarom is het enorm draagbaar voor elke vrouw die genoeg heeft van haar wintergarderobe. De winter heeft dit jaar al lang genoeg geduurd, niet waar?

Zover de eerste collaboratie van Comptoir des Cotonniers. Voor welk stuk ben jij te vinden?

Voor nog meer fashion, kijk snel op de officiële website van Comptoir des Cotonniers.

Met medewerking van Michael Chin en Sarah van Hapert.

page loaded