Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Spotted: Nanushka SS2013

Door Tiany op 03.04.2013

Nieuw gespot in ons Belgenlandje is het fabulous Hongaars merk Nanushka! Fun fact: de naam van het merk is afkomstig van de childhood nickname van hoofddesigner Sandra Sandor

Sandor werd geboren in Budapest, maar pursued her fashion dreams en studeerde aan the London college of Fashion. Met haar diploma op zak trok ze terug richting Budapest en richtte haar eigen merk op. Et voilà, the beginning of a beautiful fashion story...

Nanushka staat voor fashion voor de urban nomad en heeft die heerlijke bohemian vibe. Comfortabel, maar elegant en fashionable, just the way we like it

Voor de SS2013 collectie putte Sandor inspiratie uit de magische wereld van de Hongaarse folklore. Een true fairytale over een jonge prins die het mooiste meisje van de wereld wilt vinden en veroveren & in the process draken verslaat & bergen verzet, vormt de achtergrond van de collectie. 


Sandra verwerkte het verhaal in haar collectie door het uitzonderlijke gebruik van traditionele cuts & fabrics. Ze creëerde een custom print die het sprookje uitbeeldt. De print duikt niet alleen op in de fabrics, maar ook in custom designed lace items.

Het kleurenpalet is zeer rijk, gevuld met de metallic hues goud, brons en koper. De materialen zijn zacht & vrouwelijk: zijde, sheer voile & hand woven pieces. Dit alles resulteert in een fairytale world voor SS2013, die zeer Hongaars geïnspireerd is, maar bovenal very Nanushka is! 


In België kan je het merk vinden bij Jade in Hasselt, Smets in Brussel en Renaissance & Baby Beluga  in Antwerpen. 

Met medewerking van Aline Erauw.

page loaded