Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Diesel x EDUN (SS2013): Studio Africa

Door Michael op 01.04.2013

Modelabels Diesel en EDUN slaan de handen in elkaar om een nieuwe lente-zomercollectie uit te brengen onder Diesel+EDUN, het collaboratielabel. Ze reisden daarvoor helemaal naar Afrika en daarom is hun collectie ook helemaal African-inspired.

Hoe vertaalt zich dat in de collectie? Wel, silhouetten werden geïnspireerd op de Afrikaanse 4-pocket jeans uit de jaren '70. De stukken uit de collectie werden ook 100% geproduceerd in Afrika, met het beste katoen.

De collectie omvat 25 looks en de labels hebben er symbolen in verwerkt uit de Dogon cultuur, een stam uit Mali. Zowel mannen als vrouwen vinden hier hun ding. De kleuren zijn simpel: grijswaarden, witten en het klassiek blauw. Opvallend zijn de topjes met blinkende luipaardvlekken.


Een stijlvolle en enorm draagbare collectie dus. We hopen in de toekomst meer samenwerkingen tussen de 2 labels te zien. Maar voor deze lente en zomer moet je het met deze stukken doen. Wat vind jij ervan?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded