Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Designer Days Gent: must-visit!

Door Bieke op 29.03.2013

Fashion- and designlovers all around: we zeggen het jullie nu al, dit weekend is Gent place-to-be. Voor de 2de keer vinden er de Designer Days plaats - dit keer geen stocksales maar wel een spannend parcours doorheen de stad. Een parcours dat wij speciaal voor jullie en geheel uit altruïstische overwegingen -yeah right- vandaag hebben uitgetest. Meet: the City Trail-edition.

The City Trail leidt jou via een handig plannetje naar allerlei geweldige winkels, verborgen parels en cosy huiskamers die verspreid zijn doorheen de stad Gent. Op elke locatie krijgt 1 jong talent de kans om zijn/haar werk voor te stellen. Je weet dus nooit waar je je aan kan verwachten: excitiiiing!... Benieuwd? Bekijk dan hier enkele van de stops along the trail...

In de hippe Rewind shop in de Sint-Pietersnieuwstraat nr 13 vind je naast stoere mannenkleding van merken als Nudie Jeans, Won Hundred, Levi's, Carven en Coureur du Monde, nu tijdelijk dus ook een set-up door Belgisch fietsenmerk Belua.

De Belua fiets is gemaakt uit Italiaans staal en wordt verder volledig met de hand vervaardigd in België. Moderne kwaliteit met een authentieke, vintage look? Yes please...Sympathieke oprichter Felix met zijn Belua-fietsen.

Bijna tegenover Rewind vind je Piet, nog zo'n "daar-wil-je-best-gespot-worden"-winkel. Je scoort er de leukste binnenhuisspullen, wanna-have gadgets en... Happy Socks! Dit weekend mag Stijn Wuyts aka Artishok er zijn glaskunstwerken tentoonstellen.

In zijn werk gebruikt Stijn ook kleurrijke elastiekjes om zijn doelbewust en zorgvuldig stukgemaakte kunstwerken weer aan mekaar te binden. Kunst met een vleugje ironie? We like!De Gentse Hampton Bays winkel is dan weer voor even de nieuwe thuisbasis van HOUTD, een meubelmerk dat binnenkort ongetwijfeld op jouw to-shop-lijstje komt te staan.

Oprichter Dries Warlop besloot iets te doen met zijn passie voor ontwerpen en een grote voorraad aan afgedankt hout. Thank God, want het resultaat wil jij vast ook bij je thuis hebben! We know we do...


Ook in de buurt, vind je newbie in town DON, zonder twijfel een van de meest stijlvolle herenwinkels van Gent. Fresher dan fresh ook, want de winkel is nog maar sinds een kleine week open.

De hotspot-in-wording ontvangt voor de komende 2 dagen Marthe Vanthuyne, interieur- en meubelontwerpster extraordinaire. Leuk detail, naast mooie fauteuils en banken maakt ze ook fabulous envelopjes uit oude schoolboeken en kaarsen in de vorm van een TL-lamp. Love!In megamultidesignerbrand store en allround cool place Twiggy vind je dit weekend de geweldige fotoprint sjaals en -kussens van Not Too Arty. Vergeet de Sexy Sweaters, deze lente draait het allemaal om Sexy Cushions! Ontwerper Yves Drieghe zal blij zijn.Nieuw aan deze editie van de Designer Days is dat je nu ook terecht kan in de woonkamers van rasechte Gentenaren. Wij bezochten Femke Coopmans, die in haar huis in de Ossenstraat handtassen- en vrolijke accessoire-ontwerpster La Femme Garniture verwelkomt.

Je kan er terecht voor kleurrijke stukjes handwerk en een fijne babbel. 2 toffe madammen, zo hebben wij het graag!


En daar blijft het trouwens niet bij. Tijdens deze editie van de Designer Days kan je naast de bovenstaande adresjes ook hier nog terecht: Xandres (juwelenontwerpster Leen Van Waes), Monsters with an Attitude (juwelenmerk Renee), Black Balloon (3D printing accessoire-ontwerper Eragatory), La Fille d'O (fotografe Sarah Eechaut), en geloof het of niet - NOG veel meer! Je kan de volledige lijst van deelnemende winkels en ontwerpers hier vinden.

Designer Days - The City Trail geeft je een geweldig excuus om in alle leuke Gentse hotspots een kijkje te nemen. Zo ontdek je vast superleuke onbekende pareltjes, en wie weet ontdek jij er wel jouw nieuwe favoriete kunstenaar! Reden genoeg om nog eens te gaan shoppen, denken we! The City Trail kan je nog volgen op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart. Have fuuhuuuun...

Met medewerking van Lien Bruyland.

page loaded