Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Coureur du Monde

Door Bieke op 29.03.2013

Een voorkeur voor vintage hebben, retro of hipster zijn, call it what you like maar jaren '50 wielrenners zijn hot. There, we said it. En met de Ronde Van Vlaanderen weer in zicht, is de wielergekte op onze redactie helemaal compleet - oowwww yes me, myself and Belmodobie are big fan. Daarom zijn wij dan ook meer dan opgetogen met het nieuwe modemerk Coureur du Monde, dat pas sinds maart 2013 op de markt is! Fresh!

Coureur du Monde, who?

Coureur du Monde, dat zijn Wouter en Pieterjan Van Parys, die op zoek gingen naar een nieuwe hobby of 't is te zeggen: het uiten van hun coureur liefde. Niet dat dat uit verveling was, want de 2 broers runnen naast een eigen kledinglijn ook Cnocspot, hun eigen creative agency. Daarvoor maken ze powerful movies, ontwikkelen ze retailconcepten waar je werkelijk van achterover zal vallen en organiseren ze de hipste events.


De collectie

Coureur du Monde ontstond vanuit een voorliefde voor de oerVlaamsche wielersector. Meerbepaald de Golden Age van het wielrennen; de jaren '50 en '70. De outfits van toen zijn onbedoeld superhip en mits een kleine opfrisbeurt door Wouter en Pieterjan helemaal terug van weggeweest! Score, double score.

Bereid je voor op een collectie vol coole, strakke polo's in vrolijke lentekleurtjes die erg doen denken aan de ancient wielertrui, maar dan feilloos aangepast aan de garderobe van de hedendaagse man. Ziehier een paar van de geweldige must-haves, die erg toepasselijk de namen 'Louison', 'Eddy', 'Gaston' en 'Fausto' kregen.


Coureur du Monde maakt polo's voor de wereldreiziger, de urban cool guy en eigenlijk gewoon ook alle andere yummy boys on earth! Pretty please, wanneer komen de truitjes er voor de vrouwen? Of ze er nu komen of niet, mijn bestelling Fausto is in de maak. 

De polo's kan je online scoren op de webshop van Coureur du Monde. Wil je nog meer weten? Check dan zeker de Coureur du Monde Facebook pagina en bekijk hier ook een exclusief behind the scenes-filmpje! A love brand, that is!

page loaded