Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

DAMN… Looking good!

Door Angelique op 28.03.2013

2 aangename, vrouwelijke architecten worden designers. Het klinkt als een informatieboekje of de titel van een memoire, maar dat is niet het geval voor Caroline Das en Kim Nivelle. De 2 architecten sloten zich aan bij Marked, een project dat 10 designers onder zijn vleugels nam en begeleidt bij het ontwerpen en tentoonstellen van hun creaties. Lucky ladies!

Maar ook lucky zijn wij, want DAMN, de collectie van de bevallige dames, heeft zijn ontwerp tentoongesteld in Antwerpen en wel in Rosier41: een geometrische broche in de vorm van een diamant.


'Diamonds are a girl's best friend' is niet langer een gezegde dat enkel van toepassing is op vrouwen. De diamant is vanaf nu ook de BFF van mannen, want de collectie broches zijn er voor vrouwen, mannen en er is ook een unisex-versie.

Tell us more, tell us more

De broches zijn gemaakt uit 2 soorten materialen: titanium en roestvrij (roestvast) staal (RVS). De titanium versie is gebaseerd op het idee van een pochet, het zakdoekje in de zak van een blazer.


Productieproces

Wat DAMN zo interessant maakt, is de manier waarop ze de broches maken, n.l. met een 3D-printer. Hoe werkt dat? Met 3D-printers ontwerp je het product eerst op de computer en uiteindelijk wordt dat design driedimensionaal geprint. Technologie, het is me wat... Gelukkig zijn de dames van DAMN opgeleid als architecten en weten ze als geen ander hoe ze moeten ontwerpen.

DAMNs diamanten zijn delicaat, maar stevig door het materiaal waaruit ze bestaan. Opvallend aan de unisex-versie uit titanium is dat die vederlicht is, enorm handig!

Hoe moet je het dragen?

Hier kan je volledig losgaan, want de broches kan je dragen hoe jij dat wil, op je armband, aan je das, als pochet, aan je sjaal... Eindeloos spelen doe je met DAMN.


Nog meer spicy news nodig? DAMN is volop bezig met de ontwikkeling van een volgende collectie, die even geometrisch zal zijn. Maar wat het precies wordt, is nog onduidelijk. Haal de 3D-printer maar alvast boven! We snakken naar meer.

Meer informatie nodig? Neem dan een kijkje op de website van DAMN, Marked en Rosier41.

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded