Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Monsieur Maison SS13: sjaals in intense kleuren

Door Angelique op 27.03.2013

La Belgique, c'est magnifique! Het Belgische Monsieur Maison koos in zijn nieuwe lente- en zomercollectie voor kleur, kleur en nog eens kleur.

Ontwerper Emmanuel Demuynck vertrekt voor zijn handgemaakte sjaals steeds vanuit stoffen die zijn pad kruisen. Deze unieke ‘trouvailles’ tovert hij om tot accessoires die elk een eigen verhaal vertellen.

Work of art

Emmanuel studeerde schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en dat merk je. Esthetisch zijn de sjaals gewoon per-fect: a work of art voor rond je hals.

De stoffen die hij vindt, tovert hij om in een patchwork dat de feel van een personage vertolkt. Ook bij deze collectie vernoemt Monsieur Maison zijn gekoesterde ontwerpen naar inspirerende persoonlijkheden. Elke handgemaakte sjaal is de vertaling van de identiteit van een icoon. Zo krijgen o.a. Jeanne Lanvin, Roy Lichtenstein, zanger Klaus Nomi en kunstenaar Jean-Michel Basquiat een eerbetoon in deze collectie. 

Made in Belgium

De sjaals worden handgemaakt in Belgische ateliers, een zeer bewuste keuze van de ontwerper. De ateliers staan voor een uiterst kwalitatieve benadering en weten het verhaal van Monsieur Maison naadloos te vertalen in unieke exemplaren. 

Mannen

Ook de heren worden verwend. Voor de modegevoelige messieurs staat er zijde met strepen en paisleymotieven op het programma. Deze combineert Emmanuel met effen stroken. Denk aan sjaals in small, medium en maxi-formaat, bandana’s en bijzonder mooi uitgewerkte pochetsjaaltjes.

De herencollectie bevat verwijzingen naar gents als Bret Easton Ellis, Pier Paolo Pasolini en Jean Marais.

De unieke sjaals kosten tussen de € 270,- en € 465,- but they are soooooo worth it!

Monsieur Maison is verkrijgbaar bij:

The Ballroom - Antwerpen
De Rop – Beveren
L’Héroïne – Brugge
Haleluja – Brussel
Louise 54 – Brussel
Sevens – Gent
Sprezzatura - Gent
Seven – Knokke-Zoute
Zin – Leuven
Irina Kha – Luik
Puntkomma – Lier
Kiasma – Roeselare

Meer informatie vind je op de website van Monsieur Maison.

Met medewerking van Marieke Decock.

page loaded