Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

AIAYU SS13: Fashion for home and women

Door Michael op 25.03.2013

Na een lange dag op het werk of op school, wil je niets anders dan thuiskomen in een warm nest, je prachtige -en zorgvuldig uitgekozen- outfit losrukken en eindelijk in die zachte slouchy sweatpants springen... toch?

Als het aan AIAYU ligt, doe je toch best iets mooiers aan. Daarom maakte het Deense modebedrijf een collectie. Voor alle dames, maar ook voor het huis want wat is comfort zonder een prachtige crib

For her

Here's a newsflash for you: comfortabel kan zeker ook mooi zijn. Gooi al die lelijke oude sweatpants en joggings maar weg, AIAYU shows us how it's done.

Voor de lente- en zomercollectie 2013 gebruikt AIAYU CashLlamawol. Super zacht en puur natuur, aangezien het gaat om de vacht van echte lama's. Die wol haalt het modebedrijf in Bolivia. Naar eigen zeggen gebruikt AIAYU de echte breitechniek die je terugvindt bij Cholitas, de vrouwelijke Boliviaanse worstelaars. Maar genoeg over de theorie. Let's talk fashion.

Wat meteen opvalt, is het aanbod aan vestjes en truien. We zien veel getemperde kleuren, grijswaarden & zachte bruintinten. Hier en daar spotten we ook enkele schreeuwerige kleuren (elektrisch blauw en mandarijnrood) die soms enkel een interessant accent leggen naast de verder natuurlijke kleuren. 

The best of all? A lot of things are oversized. Zalig lui in de zetel zitten, knuffelend met the boyfriend: AIAYU stelt je niet teleur.

De kledingstukken zijn niet enkel erg draagbaar in huis dankzij de comfortabele silhouetten, ze zijn zeker ook geschikt om buitenshuis te dragen. Wij zien het al voor ons: je wordt weer eens te laat wakker omdat je je alarm niet hebt gehoord en je weet niet wat je zou kunnen aantrekken? Gooi een oversized AIAYU-trui over je hoofd en je bent zo goed als klaar om te vertrekken.

Ben je niet te vinden voor oversized truien? Dan heeft het modelabel nog meer te bieden. AIAYU speelt vooral in op kleinere trends, die langer blijven aanhouden. Breton stripes en color blocking? Yes please!

For home

In de collectie voor het huis, zien we ook heel wat gelijkenissen met de kledinglijn. Ook hier gebruikt AIAYU vooral grijstinten, die voor een neutrale en aangename sfeer zorgen.

Motieven komen voor in zowel de kleding als de kussens, bijvoorbeeld deze subtiele stippellijnen.

Breton stripes vind je ook terug in de home collection, in dezelfde kleuren als bij de truien. De hele collectie oogt erg warm en gezellig omdat niets ooit over the top is. De dekens en kussens zijn simplistisch maar, volgens ons, een echte meerwaarde voor je huis.

In België zijn beide collecties te vinden op enkele geselecteerde retail stores. Do you want all the spicy information? Here it is!

- Seven (Knokke)
- Twiggy (Gent)
- Stijl (Brussel)
- Graphie Sud (Brussel)
- L'Héroïne (Brugge)
- Damoy (Antwerpen)
- APUURA (Home collectie - Antwerpen & Gent)
- Kaai Design (Home collectie - Antwerpen)
- Lily-Lou (Kortrijk)
- Manufactuur (Merelbeke)
- Sloane Square (Oudenaarde)

Ook online kan je bij Manufactuur terecht. Lees er hier alles over!

Benieuwd naar de hele collectie voor dames en voor het huis? Rep je naar de Copenhagency Facebookpagina & shoppen maar!

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded