Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

You can’t fake fashion

Door Catherine op 24.03.2013

You can't fake fashion! 

Namaak is géén mode & schaadt de fashion business, net zoals piraterij het muzikanten & filmmakers moeilijk maakt. Bovendien brengen fake Vuittons & Chanels de goede naam van veilingsites nog steeds in gevaar. Daarom sloeg eBay voor het 3de jaar op rij de handen in elkaar met de Council of Fashion Designers of America onder het bekende motto "you can't fake fashion!".

90 designers toonden zich bereid om mee te werken & gingen aan de slag met een simpele tote bag. Op de indrukwekkende lijst deelnemende ontwerpers & modehuizen prijkt onder andere CFDA-voorzitster Diane von Furstenberg, naast ronkende namen als Juicy Couture, Rodarte, Derek Lam, Prabal Gurung, Kate Spade & many, many more! Allemaal customizeden ze de canvas tas tot een uniek accessoire waarop fashion lovers nog tot morgen kunnen bieden.Ontwerpen van Diane von Furstenberg, Converse, Carolina Herrera & Loomstate.

De startprijs was $ 100,-, maar de meeste ontwerpen zitten daar ondertussen al ver boven. Gelukkig kan je aan $ 50,- ook een gewone "You Can't Fake Fashion"-tas kopen om de actie te steunen. Alle opbrengsten gaan naar de CFDA & haar projecten.

De bedoeling is het probleem van namaak onder de aandacht te brengen & authenticiteit & creativiteit te vieren. Zoals Gilles Mendel van label J.Mendel het verwoordt:

Luxe kan je niet faken. De strijd tegen namaakgoederen is essentieel als we de echte & blijvende waarde van wat we creëren willen beschermen.

Bekijk hieronder het filmpje van de campagne & wie weet krijg je zelf wel zin om te bieden op zo'n one-of-a-kind designer tote via eBay.

page loaded