Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

WOLF. by Sofie Claes SS2013

Door Tiany op 23.03.2013

In 2008 studeerde de Genkse ontwerpster Sofie Claes af aan de Amsterdam Fashion Institute. 2 jaar later startte ze haar eigen label: WOLF. Qué? Een korte beschrijving op de Facebookpagina van het label vertelt ons al meteen waar WOLF. voor staat:

Minimalistic, geometric shapes, timeless designs and quality craftsmanship. These elements describe the soul behind the Wolf. label. A strong appearance and a down-to-earth style with a sharp eye for detailing. - Aldus Sofie Claes -

In 'Small Things From Nature & The Nature of Small Things', de lente-zomercollectie van dit jaar, zien we dat de beschrijving niet gelogen is. Claes weet waarmee ze bezig is en dat bewijst ze ook met deze collectie. De stukken zijn vooral minimalistisch en tijdloos.

Deze keer zijn de uitgangspunten ruwe mineralen, gesteenten & marmer en dat is ook duidelijk in de prints die ze voor de collectie heeft gebruikt.


De collectie bestaat uit asymmetrische stukken, die zorgen voor mooie contrasten in de looks. Topjes bestaan uit een kort en een lang deel en bomber jackets hangen los en open. Maar waar we vooral fan van zijn, zijn de prints. Prints zijn à la Sofie Claes ook minimalistisch.

Grijswaarden nemen het over van kleuren, want felle kleuren zijn niet aanwezig. Nee, Claes gaat voor strak en klassiek, maar door de snits wordt de collectie toch nog speels. En hoe zit het met de prints? Die zorgen er ook voor dat de collectie hot en trendy is.


Wat stoffen betreft, bevat WOLF. zijde, viscose, katoen, leder en jersey. Alle stoffen zijn vederlicht en makkelijk draagbaar. Over de sportievere stukken kunnen we zeggen dat we ritsen, grote zakken en de terugkerende asymmetrie zien. Vooral de gedrapeerde wikkelshorts vinden leuk. Erg creatief en innovatief!

Ook opvallend is het feit dat de achterkanten van de stukken vaak afgesneden zijn. Voor interessante details en silhouetten moet je bij Sofie Claes zijn.

De collectie is terug te vinden in het atelier van Collectif d'Anvers. Vanaf nu rust de WOLF. daar, want de ruimte zal het permanente verkooppunt zijn van Sofie Claes. Ook voor creatieve, zelfgemaakte schoenen moet je nog steeds bij Collectif d'Anvers zijn, ook voor mannen.

De samenkomst van WOLF. en Collectif d'Anvers werkt aanstekelijk. Beide partijen maakten een collectie en uiteindelijk werden ze samengebracht. Het is dus niet zo dat ze samen een collectie hebben ontwerpen. Vreemd, want de collecties lijken wel een mooie cohesie te hebben. In tegenstelling tot het aardse van WOLF., gaat de schoenencollectie van Collectif d'Anvers eigenlijk over voodoo. Brrr...

Prijzen liggen tussen € 275,- en € 569,-. Aan kwaliteit hangt een prijs, maar je krijgt er zoveel meer van terug.

Meer informatie? Check de officiële website van WOLF. by Sofie Claes en Collectif d'Anvers.

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded