Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Levi’s 501 blaast 140 kaarsjes uit!

Door Michael op 23.03.2013

Levi’s 501: the same as always, like never before.

De Levi’s 501 mag 140 kaarsjes uitblazen! Zelfs na zoveel jaar steelt deze oerdegelijke jeans nog altijd de harten van zowel mannelijke als vrouwelijke jeans lovers. De Levi's 501 is een klassieker en hangt ongetwijfeld in je kleerkast te pronken als ultiem pièce-de-resistance voor zowel een avondje stappen als een dagje werken. Deze jeans kan je namelijk perfect stylen naar elke mood your in. Downdressing of updressing, dag of nacht, man of vrouw ... alles is mogelijk. 

De jeans rekent op een grote heritage. Een geschiedenis die 140 jaar geleden begon als werktenue bij Amerikaanse arbeiders in de laten jaren 1800. Door hun eenvoud en duurzaamheid groeide deze jeans al snel uit tot een gigantisch succes wereldwijd. In 1950 stond het vooral gelijk aan teenage rebellion, toen acteur Marlon Brando er 1'tje aantrok in de film 'The Wild One'. In 1961 droeg Marilyn Monroe haar steentje bij met de film 'The Misfits'. Zelfs bij de val van de Berlijnse muur kon je deze denimklassieker niet weg denken. Voeg daar Kurt Cobain als fan aan toe en de eigenzinnige stylings van Rihanna anno 2012 en je weet dat het goed zit. 

Levi's is een jeans gedragen door zowel mannen als vrouwen, als uniform of gecustomized tot een fancy cut-off short voor de zomermaanden. Deze jeans weerspiegelt een immense invloed op de fashion world zoals we die vandaag kennen. Hell yeah! Levi Strauss & Co. is de officiële naam van Levi's en werd opgericht in 1873 door de Duitse Levi Strauss die naar Amerika was verhuisd. Het bedrijf is tegenwoordig nog steeds in handen van afstammelingen en verwanten van de mister himselfDe non-denim versie van de Levi's 501 anno 2013.

Om deze verjaardag te vieren, lanceert Levi’s voor het eerste een non-denim versie van de 501. De non-denim heeft dezelfde kwaliteit, essentie en tijdloze spirit van de classic 501, maar breekt de traditie voor de gelegenheid. Jouwe favoriete Levi’s 501 is nu te verkrijgen in ivory-green, true-chino, chalk blue en mineral red. Je bent met andere woorden meteen spring/summer proof!

Naast de zomerjeans viert Levi's nog meer feest! Want het denim brand lanceert ook een digitale photo gallery. Een Levi's 501 is namelijk op z'n best gedragen en gecustomized door elk individu op zich. Daarom kan je jouw foto mét Levi's 501 aan natuurlijk vereeuwigen op de Levi's 501 website. Alle fans van het denimmerk zullen hier worden samengebracht om dit unieke stijlicoon te vieren. Jong of oud, bekend of onbekend, ver of dichtbij ... iedereen mag meedoen! Laat je interpretatie van je 501 zien door je foto de wijde wereld in te sturen via Twitter of Instagram. En wie weet word je opgepikt en getoond via de Levi's 501 website. Vergeet niet van #501 te gebruiken!

Het volledige Belmodo team ging alvast meteen voor de lens staan smiling #501!

Dus wil jij mee bouwen aan het leuke Levi's 501 imperium? Vereeuwig jezelf met #501! Score babe. 

page loaded