Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Here comes onesie!

Door Bieke op 22.03.2013


Foto © POSE online fashion magazine

Time to chill met de nieuwe hype: onesies! Joggingpakken die bestaan uit één stuk, voornamelijk bedoeld als pyjama of loungewear, maar nowadays zijn ze superpopulair als fashionable street wear.

Onder meer Brad Pitt, Robbie Williams, Ed Westwick, One Direction, Justin Bieber en zelfs de Londense burgemeester Boris Johnson uiten openlijk hun liefde voor deze kruippakjes voor volwassenen. Hoewel het kledingstuk niet bijster flatterend is, gaan ook vrouwen overstag.

Het onesie-design is ontstaan toen 3 Noorse vrienden 5 jaar geleden hun joggingbroek en trui aan elkaar naaiden. Ze hadden nooit gedacht dat hun grapje de wereld zou veroveren. Ze richtten OnePiece op en zijn vastberaden om het kledingstuk te populariseren tot lifestyle mode. In amper 18 maanden had 2% van de Noorse bevolking een onesie van OnePiece

Goofy Cara Delevingne verdient een medaille voor haar diensten aan de onesie-industrie. Haar instagram staat vol met foto’s van haar en haar vrienden hanging around in onesies. Het is misschien een totaal uiterste van de outfits die we tijdens de fashion weeks voorbij zagen komen, maar het is Cara's missie om de onesie tot fashion piece om te toveren. 


One Directioner Harry Styles in een OnePiece.

Na Noorwegen volgden Amerika en Engeland. OnePiece is niet de enige verkoper meer van onesies. Ondertussen hebben verschillende bedrijven en online shops al hun versie van de onesie uitgebracht en zijn ze beschikbaar in alle kleuren en patronen. De jongens van Kigu vulden het gat in de markt verder op door onesies in de vorm van dieren te verkopen en verdienden in een mum van tijd hun 1ste miljoen. Onesies rule the world. Deuh, how relaxed!


Foto © The Sunday Times

Twitter loopt over van #onesie, iedere minuut verschijnen er verschillende tweets van mensen die niet meer zonder hun cuddle outfit kunnen. In Engeland gaat het al zo ver dat onesies gespot worden in the party scene. Laten we in België bij het begin starten en met de onesie de zetel induiken, vooraleer we onze party shoes aantrekken. 

De onesies van OnePiece zijn te krijgen via hun website. De prijzen variëren rond de € 120,- en € 170,-. 

Wil je erbij lopen als een echte animal, dan kan je ze op de website van Kigu kopen. Die zijn een stuk goedkoper en kan je al scoren vanaf € 40,-. 

Met medewerking van Sarah van Hapert.

page loaded