Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Let’s have a drink with Marc Jacobs

Door Michael op 16.03.2013


Oh my freaking fashion God! Als er 1 ding is dat ik van mijn bucket list kan schrappen is een ontmoeting met Marc Jacobs, want die droom is sinds deze week in vervulling gegaan. Dat de New Yorkse modeontwerper tot de nieuwe creatief directeur werd gekroond bij Coca-Cola Light, dat kon je al eerder lezen in het Belmodo artikel Proud of Marc Jacobs' Pride. Daarmee stapt Mister Marc in de voetsporen van fashion iconen Karl Lagerfeld & Jean Paul Gaultier. Take a look back en geniet van het Belmodo artikel Meeting Karl Lagerfeld in Paris en Kirilove on a Diet Coke & Jean Paul Gaultier expedition. Zelf verslaafd aan Coca-Cola Light stapte ik dus met ongelooflijk veel genoeg de Eurostar op richting Londen. Oh yeah!

Marc Jacobs mocht als nieuw creatief directeur de gekende Coca-Cola Light blikjes voorzien van een gloednieuw jasje. Tijdens de internationale persconferentie deze week mocht de wereld kennis maken met het resultaat van deze creatieve collab. Naast de gewone blikjes, kregen we de nieuwe tv-campagne starring Mister M. himself te zien én onthulde Marc zelf ook de limited edition aluminium flesjes. Fancy schmancy all the way!


Als creative director liet Marc Jacobs zich inspireren door de 30ste verjaardag van de frisdrankgigant. 1983 was namelijk hét jaar dat Coca-Cola Light wereldwijd zijn lancering kende - in 1982 werd het wel al gelanceerd in de Verenigde Staten -, toevallig of niet ook mijn eigen geboortejaar! Triple hoera dus. Centraal in zijn ontwerpen voor Coca-Cola Light staat de vrouw die vandaag zelfbewust door het leven gaat en voor zichzelf opkomt. Het werd een hommage aan de onafhankelijke vrouwen uit de jaren '80, '90 en 2000. Denk aan 3 verschillende muses die vanaf nu op de limited edition flesjes pronken. 

'I Heart '80's' toont de vrouw die het heft in eigen handen neemt in de jaren '80. Denk daarbij aan een tijdloze, klassieke stijl met een sterk rebels kantje. Marc toont op deze manier ook hoe groot zijn liefde voor het theater is. Centraal staat de vlinderdas én natuurlijk ook de big spotlights van Broadway.

'I Heart '90's' gaat over de extravagante jaren '90 waarin fashion, music & art met elkaar botsen en sterke vrouwen nog meer in de verf zetten. Gesymboliseerd door het very cute zwaluwmotief.

'I Heart '00's' is dan weer meer speels en luchtig. Sexappeal & energie staan centraal. Het design verwijst duidelijk naar de SS2013 collectie van Marc Jacobs zelf. Met vooral veel aandacht voor de streepjes en geometrische patronen, polka-dot galore!

De samenwerking tussen Coca-Cola Light & Marc Jacobs past bovendien perfect in de Sparkling Together For Three Decades Years campagne waarbij het frisdrankenmerk de voorbije 3 decennia viert."Voor mij is Coca-Cola light een internationaal icoon. Ik hou van het product en ik drink het graag, met veel ijs en zonder citroen. Ik was dan ook erg blij om als creatief directeur Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaultier op te volgen, 2 mensen die ik absoluut bewonder. Voor een Amerikaan heeft het iets van een instituut: je hebt Mickey Mouse en je hebt Coca-Cola Light. Bovendien valt de timing goed. Coca-Cola Light viert 3 decennia en ik word er dit jaar 50. Meer dan ooit doe ik dingen die ik graag doe. Geen idee of het me jong houdt, maar ik voel me er goed bij." - vertelt Marc JacobsDoos met de 3 limited edition flesjes vanaf maart verkrijgbaar bij Galeria Inno voor € 39,95

De internationale lancering van de collab tussen Marc Jacobs & Coca-Cola Light mocht natuurlijk worden gevierd. In The German Gymnasium in Londen werd dan ook kosten noch moeite gespaard om er een knalfeest van te maken. Marc Jacobs tekende natuurlijk present, gehuld in een pyjama creatie, samen met loverboy Harry Louis. Mister Jacobs was trouwens de ganse dag uiterst charmant, heel open en zeer vriendelijk. A designer without any attitude. 

Klik hier als je nog meer Coca-Cola Light x Marc Jacobs stuff wil zien.


De Coca-Cola Light blikjes én flesjes zijn échte collector's items en elke fashionista moet ze in huis halen. Just to brighten up your cocktail bar! Wil je bovendien Mister Marc aan het werk zien in de übercoole reclamecampagne én het volledige videoverslag van de exclusieve lanceringsparty in Londen? Wel dan hebben we goed nieuws, want het enige wat je moet doen is onderstaande video's checken. 

Ondertussen alvast een dikke vette santé van de Belmodo redactie!

page loaded