Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maison Anna Heylen’s Exclusive Fashion Show

Door Angelique op 13.03.2013

Wie fan is van Belgische designers, kent wellicht Anna Heylen al. Voor haar eigen Antwerpse label, Maison Anna Heylen, hield ze op donderdag 28 februari een exclusieve modeshow, speciaal voor uitgenodigde gasten. Belmodo was ook aanwezig en nam zelfs vlak voor de modeshow een kijkje achter de schermen.


Designer Anna Heylen.

Aan het begin van de avond kregen de gasten de kans om de collectie alvast te bekijken. De ruimte is op zich niet groot, maar dat betekent niet dat je geen kwaliteit vindt bij Anna Heylen. Bijzonder zijn de Pièces Uniques, kledingstukken die enkel uit natuurlijke materialen bestaan. Zijde is iets wat we regelmatig zagen hangen, bv. in een mooie blauwe plissérok met print.


Backstage.

Nog even snel een glaasje bubbles drinken en dan was het tijd om naar de 1ste verdieping te gaan, waar de modeshow plaatsvond. Net zoals H&M op Paris Fashion Week, werkte Anna Heylen ook met verschillende ruimtes. 3 kamers vormden samen de catwalk waarop de modellen de collectie toonden.


Backstage.

Wij namen plaats in de grootste kamer, daar stond ook een piano met vaste pianist, een ervaren man die als het ware alle liedjes die hij kende speelde. Wat de inrichting en belichting betreft, kunnen we zeggen dat alles een echte huiskamerstijl had, maar dat zorgt er alleen maar voor dat de sfeer almaar gezelliger werd.

Maar laten we het hebben over de modeshow zelf... In tegenstelling tot wat je van een modeshow kan verwachten, werkte de show van Anna Heylen helemaal op een andere manier. 6 (???) modellen hielden doorheen de show nummertjes vast, 1 nummer voor elk van de 24 looks uit de collectie. De modellen stopten en poseerden elke keer ze een ruimte binnenwandelden, wat ook een verschil is met de gewone modeshows.

Elke gast kreeg een boekje mee waarin hij of zij de nummers in kon noteren. Na de show kon je dankzij de nummers de stukken uit de show terugvinden en passen. Jezelf even voor de spiegel checken, de kredietkaart door de machine halen en als happy fashionista de avond afsluiten. Een modeshow met mogelijkheid om je kast aan te vullen, seems like a good plan to me.


De looks die we zagen waren elegant en soms wat artistiek. Rijke stoffen met texturen en mooie, losse constructies passeerden voor onze ogen. Wij zijn alvast fan! En jij?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded