Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Petit Bateau x Kitsuné

Door Angelique op 12.03.2013

We love collabs between two fashion brands! Daarom zijn we ook helemaal gek op de samenwerking tussen Petit Bateau en muziek- en modelabel Kitsuné.

Vorig jaar kon je lezen over de samenwerking tussen Petit Bateau en Carven. Dit jaar staat de samenwerking in het teken van het 120-jarige bestaan van Petit Bateau.


Foto © The Block Magazine

Eigenlijk is een samenwerking tussen de Franse modehuizen Petit Bateau en Kitsuné niets nieuws. De 2 breinen achter Kitsuné, Gildas Loaëc en Masaya Kuroki, werden in 2009 al aangesteld tot artistic directors. Maar naast Petit Bateau blijft hun eigen label Kitsuné, dat vooral gericht was op electromuziek en later uitgroeide tot een modelabel, verder groeien. Deze nieuwe capsulecollectie is dus enkel goed nieuws!

De 2 labels hebben de Franse zangeres Yelle gekozen als gezicht van de samenwerking. En zoals ze zelf zingt:

"Chimie physique, entre nous."

Nous en sommes d'accord, mademoiselle.

Wat kunnen we deze keer van de capsulecollectie -die btw NU in de winkels ligt- verwachten?


Kindercollectie 1 - 36 maanden

Zoals we van Petit Bateau gewoon zijn, vinden we in deze capsulecollectie opnieuw de all-time favorite bretonse strepen terug. Geen verrassing, maar we blijven een liefhebber van de marine look.

De collectie mikt niet enkel op mannen en vrouwen, maar ook op de mini-me's. De kindercollectie gaat van 1 tot 36 maanden oud en van 1 tot 10 jaarNo excuse dus om niets te kopen. Time to dress up those little ones!


Kindercollectie 1 - 10 jaar oud

Naast breton stripes zien we ook colorblocking terug in deze capsulecollectie. Net als de breton stripes is deze trend ook weer simpel, but we love it all. Petit Bateau en Kitsuné brengen dus heel wat staple pieces voor in jouw kleerkast & die van jouw lovely kids. Allemaal goed voor elke gelegenheid.


Vrouwencollectie

Opvallend is dat alle collecties, buiten die voor de peuters (thank God), lijken op elkaar. Vrouwen moeten het doen met kleding die lijkt op die van mannen en kinderen. Op zich is dat wel leuk, zo kunnen jullie met de hele familie matrozen zijn. Vinden jullie dat een beetje te matchy matchy of helemaal ok? Denk daar zelf maar eens over na.

Voor de haters is het toch goed dat de kledingstukken nooit volledig op elkaar lijken. In elke collectie zit een colorblocking T-shirt en een sweater met bretonse strepen, maar een hele capsulecollectie met alleen exact dezelfde kledingstukken voor mannen en vrouwen zou iets te gemakkelijk zijn geweest. Good job, collaborating designers.


Mannencollectie

De creatieve breinen achter Kitsuné zijn vanaf nu ook vaste artistic directors bij Petit Bateau. In de tweede helft van dit jaar brengen ze een volledig nieuwe collectie uit.

Nog meer informatie nodig? Check de officiële website van Petit Bateau en Kitsuné.

En pssst... Nog meer kleren nodig voor de kleintjes? Check dit artikel!

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded