Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

QR’ing op z’n best

Door Tiany op 09.03.2013

Na 1 jaar is Addmyberry nog steeds het meest gekende merk wanneer het op QR-codes aankomt. Of toch, QR-codes gecombineerd met mode. Say whaaat? Addmyberry plaatst de kleine zwart-witte codes op T-shirts. QR'ing to the max met Addmyberry.

Hoe werkt het? De technologie breidt zich steeds meer en meer uit. Wie geen smartphone heeft, blijft tegenwoordig niet mee met de allernieuwste trends. Wie nog niet bekend is met de term "QR-codes," brengen we graag op de hoogte.

Wat zijn QR-codes?

QR werd eigenlijk in 1994 al ontwikkeld door Denso Wave, een Japans bedrijf. QR staat voor Quick Response en dat is precies wat het doet! Met een smartphone kan je de code inscannen en dan stuurt hij je meteen naar speciale content. Wanneer het op een poster van een merk staat, kom je vaak terecht op de website. Maar ook filmpjes of verborgen berichten worden verbonden aan zulke codes. Elke code is uniek en daardoor kan je eender welke boodschap verspreiden.

QR'ing à la Addmyberry

Addmyberry speelt in op die technologie door mode te combineren met QR-codes. Wanneer je een T-shirt inscant, word je doorgestuurd naar de website, Facebookpagina of Twitteraccount van het label. Maar wanneer je bv. een T-shirt koopt van jouw favoriete band, dan kan dat gelinkt zijn aan een videoclip. Met QR-codes weet je nooit precies op voorhand waar je terechtkomt en dat is wat het concept zo leuk maakt.

Addmyberry is een Belgisch bedrijf dat net 1 jaar geworden is en al verkoopt in Nederland en Luxemburg. In België werden al talloze BV's gespot die de kledingstukken droegen. Astrid Bryan (Vlaamse Hollywoodvrouw), Dean (zanger), Amélie Lens (model), Kobe Ilsen (presentator) en Véronique De Kock (ex-miss België) zijn al fan. Jij ook?

Oh ja! Voordat we het vergeten, we hebben nog meer nieuws voor je. Addmyberry opent volgende week zijn webshop. Je hoeft je luie zetel dus niet meer uit om een eigen stukje technologically savvy fashion in huis te halen.

Nog niet helemaal duidelijk of overtuigd? Check dan de officiële website van Addmyberry.

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded