Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

H&M verzamelt kleding!

Door Koen op 08.03.2013

H&M takes care of the environment. H&M lanceert een wereldwijde kledinginzameling om hun impact op het milieu te verkleinen. Vanaf NU kan je je gebruikte kledij binnenbrengen in de geselecteerde H&M-winkels. In ruil voor 2 zakken kledij per persoon per dag, krijg je een kortingsbon van 15% op 1 item naar keuze.

Het beste van al is dat H&M zelfs kapotte kledij aanvaardt! De kleren hoeven zelfs niet van H&M te zijn. Dus heb jij nog een T-shirt waarmee je in de prikkeldraad bent blijven hangen tijdens een of ander wild avontuur of vind je nog maar 1 kous van dat ooit favoriete paar? H&M is er dolblij mee!

H&M neemt hiermee hun verantwoordelijkheid op om de tonnen versleten kledij van de vuilnisbelt weg te houden.

Afhankelijk van de conditie van de kledingstukken zal het de kledij hergebruiken, de stoffen recycleren of gebruiken om energie mee op te wekken.

H&M lanceert die kledinginzameling in hun winkels in 48 landen wereldwijd. H&M is really going to save our planet!

Daarmee is H&M de eerste fashion retailer die start met het wereldwijd inzamelen van kleding. Zeker 95% van die kledij is nog bruikbaar.

Gooi die lonely sock dus niet in de vuilnisbak, maar begin ze samen met je versleten kledij te verzamelen! In de geselecteerde H&M-winkels zal een grote box staan waar je je zakken in kan droppen.
 

 

 

Garment collecting bus tour

Daarnaast organiseert H&M ook een Garment collecting bus tour. Ja je hoort het goed! H&M komt met een bus langs enkele steden om jouw versleten kledij op te halen. Op de bus kan je ook alle informatie krijgen over het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en productieprocessen.

Waar zal de mobiele kledinginzameling plaatvinden?
Op zaterdag 23 maart op het Rogierplein in Brussel
Op zaterdag 30 maart op het Woodrow Wilsonplein in Gent
Op zaterdag 13 april op de Place St Lambert in Luik
Op zaterdag 20 april op de Place de Paris in Luxemburg-stad

Conscious actions

Naast die kledinginzameling voert H&M al jaren een beleid van duurzaamheid. Duurzaamheid is een belangrijk element van de bedrijfswaarden om mode en kwaliteit te bieden voor de beste prijs. Geen afval meer, dat is hun doel.

Onze sector heeft met een aantal uitdagingen te maken; van de manier waarop we natuurlijke bronnen gebruiken tot de werkomstandigheden in de fabrieken van de leveranciers. Dankzij onze omvang hebben we de kans om deze uitdagingen aan te pakken door conscious actions te nemen en daardoor duurzamere mode toegankelijk en betaalbaar te maken voor klanten wereldwijd. - Karl-Johan Persson, CEO H&M -

Conscious collection

En wie is er het conscious gezicht van de wereldwijde kledinginzameling? Niemand minder dan Vanessa Paradis. De actrice en zangeres is heel blij dat ze deel uitmaakt van de Consciouscollectie bij H&M.

Ik doe mijn best om milieuvriendelijk te zijn en een groot gedeelte van mijn garderobe bestaat uit vintage stukken. Ik ben dol op de stijl en het is tegelijk ook goed voor het milieu. Oude kleding die een nieuw leven krijgt, daar ben ik niet tegen. - zo zegt Paradis -

De lentecollectie van 2013 bestaat uit vrolijke trendy pieces met botanische prints en is volledig duurzaam gemaakt. De Consciouscollectie voor dames, heren, kids en baby’s zal in ALLE!! H&M-winkels liggen vanaf 21 maart.

Met medewerking van Marieke Decock.

page loaded