Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Fille d’O beweegt met JBC

Door Tiany op 04.03.2013

La Fille d’O meets JBC, een onverwachte combinatie? Possibly, maar dan wel zo eentje die een prachtig resultaat voortbrengt…

Anderhalf jaar geleden werd Murielle Scherre gecontacteerd door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen met de vraag of ze enkele voorstellingen wou komen bekijken. Daar groeide het idee al voor een sportcollectie, en toen plots ook JBC Murielle contacteerde, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. De rest is geschiedenis...

De capsulecollectie bestaat verrassend genoeg niét uit lingerie, maar wel uit comfy activewear, gemaakt van superzachte en natuurlijke materialen. De items zijn onderling allemaal combineerbaar waardoor je makkelijk je eigen touch aan je sportoutfit geeft. Bovendien geeft de gebruikte galaxy-print een fijne twist aan de verder overwegend blauwe collectie.

Meisjesachtig, comfortabel en zo mooi dat je er even goed mee naar een party als naar de sportzaal trekt, we like! De collectie is niet alleen geschikt voor de busy bees onder ons, ook voor een gezellig avondje thuis zijn de laidback gelaagde looks perfect!

Duuuus lazy Daisy of Sporty Spice: deze items horen in jouw kast! De collectie is sinds dinsdag 26 februari te koop in je dichtstbijzijnde JBC-winkel.

Interesse in bewegen

Murielle, vanwaar komt die interesse in bewegen plots?

Mijn interesse voor bewegen is eigenlijk gewoon een neveneffect van mijn interesse voor het lichaam. Je kan een lichaam vergelijken met een machine, die is ook alleen blij als die kan bewegen en werken.

Daarom wil ik mensen motiveren om wat meer zorg te dragen voor hun machine. Iedereen gaat met zijn auto naar de carwash terwijl ze over hun lichaam denken “hmmm whatever”; alsof dat voor altijd zonder brandstof zal blijven lopen, maar dat is niet zo.

Waarom heb je die keuze gemaakt om niet lingerie maar wel activewear te ontwerpen?

Ik heb ooit loopschoenen gekocht en ik ben daar de eerste 3 maanden enkel ’s nachts mee gaan lopen. Tijdens het lopen, kijk je enkel naar je voeten en het enige wat ik dan zag, was “amai, lelijke schoenen, lelijke schoenen, lelijke schoenen”.

Het zou niet zo mogen zijn dat je denkt “ik ga sporten, oké nu moet ik iets lelijks aan”. De keuzes die je kan maken wanneer je gewone kleren aantrekt, moet je kunnen doortrekken naar de sporten die je doet.

De collectie

Je vorige collecties waren heel revealing. Hoe was het om voor deze collectie meer verhullend te werken?

Ik heb dat vertaald naar aansluitende en losse stuks. Het is zoals het idee van een flipperkast: als een balletje door een flipperkast gaat, dan definieert dat balletje door zijn beweging de vorm van de flipperkast. Wijde kledij botst de hele tijd heen en weer tegen je lichaam, waardoor je de vorm van je lijf herdefinieert en weer naar voor brengt.

Oversized kan zeker sexy zijn, dan denk ik maar aan de hoofddoek of een boerka. Heb je dat al eens goed gezien, die ogen, dat is onwaarschijnlijk gewoon! Die vrouwen zijn gewoon bommetjes. Je moet je eens inbeelden wat het met je doet als je enkel nog je ogen hebt om verleidelijk te zijn.

Wanneer je je eigen collectie draagt, hoe combineer je die het liefst?

Dat hangt ervan af. Ik vind het wel grappig om voor de total look te gaan en de cosmo-broek met de cosmo-top én de cosmo-jacket te dragen, maar op andere momenten draag ik de collectie liever subtiel. Ik ben niet iemand die bezig is met fashion statements. Als iemand zegt “dat kan helemaal niet”, dan doe ik dat meestal wel. Als ik er blij van word, ga ik er gewoon voor.

Mijn lievelingsstukken uit de collectie zijn de lange, blauwe gilet en de zijden bomber jacket. Maar welk stuk mijn uiteindelijke absolute favoriet zal zijn, zal nog moeten blijken... We zullen dat over een jaar nog een keer bekijken. (lacht)

Prima ballerina

Murielle, je hebt vroeger zelf nog ballet gedaan, voel je nu een speciale band met de meisjes?

Ja, zeker. Wanneer je klein bent en ballet doet, dan droomt iedereen hiervan he. Hoe ouder je wordt in ballet, hoe meer je beseft dat het bij een droom zal blijven. Ik ben 1m80, dat alleen al is een no-go in ballet -die meisjes zijn allemaal 1m50 en een pluimgewicht. Maar je droomt daar toch stiekem van, al was ik realistisch genoeg om te beseffen dat dat nooit zou gebeuren.

Ik voel heel veel bewondering voor de meisjes: ze dansen 8u per dag, 6 dagen per week. Dat alleen al bewonder ik ongelofelijk: mensen die echt opgaan in hun ding, radicaal keuzes durven maken en niet achterom kijken.

We zijn gedreven mensen onder elkaar. Het is heel fijn om zo te kunnen samenwerken, omdat je die gedrevenheid herkent en dat ook van elkaar respecteert. Daar komt heel weinig nonsense bij kijken. Veel slechte humor, dat wel.

Love your body

La Fille d’O draait om de schoonheid vinden in elk lichaam. Nu heb je een collectie ontworpen voor de meisjes van het Ballet, die allemaal heel dun zijn. Hoe heb je die tegenstelling ervaren?

De schoonheid vinden in elk lichaam, is een discours dat ik al 10 jaar probeer te voeren. Ballerina's zijn echt het summum van je lijf als machine aan het werk zetten. Om het even in welke verpakking je komt, daar kan je een voorbeeld aan nemen. Sommige mensen moeten echt gewoon een trap onder hun kont hebben en stoppen met zich zorgen te maken over mager en jeugdig zijn. Variatie in schoonheid, dát is wat iemand mooi maakt.

Als je heel eerlijk bent, welk lichaam vind jij eigenlijk zelf het mooiste? De bombshell of de skinny minny?

Ik merk dat mijn voorkeur voor lijven sterk evolueert en dat mijn collecties daar dan ook een resultaat van zijn. Momenteel zit ik heel erg in een Pamela Anderson-flash, echt jaren ’80: een afgetrainde fitness babe met borsten en billen. Maar 2 collecties geleden was dat eerder het frêle, nymferige type met lange haren.

Dus algemene boodschap: zorg voor jezelf, zie jezelf graag?

Ja! Je lijf is eigenlijk een vriendje van jou. Als je stom doet tegen je vrienden, zullen je vrienden jou ook niet met respect behandelen. Mensen denken dat ze hun lijf slecht kunnen behandelen omdat het niet weg zal lopen, maar je lichaam kan je heel hard in de steek laten. Ik denk dus niet dat het een onvoorwaardelijke vriendschap is.

Je lichaam zou echt je beste vriend moeten worden!

Met medewerking van Lien Bruyland.

page loaded