Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A Chanel Fairytale

Door Tiany op 25.02.2013

Tjirpende vogeltjes vliegen tegen de achtergrond van een donker bos. Dat is het decor voor de donkere prinsessen van Chanel. The princesses of darkness dragen de SS2013 Haute Couture collectie. Deze collectie bestaat vooral uit wondermooie avondjurken, capes en cocktail dresses.

De look is duister en we zien bijzonder veel black and white. De zwarte make-up wordt in vegen aangebracht op het gezicht in combinatie met veren, dode bloemen en zwarte bladeren op het hoofd. De attributen bedekken de helft van de poppengezichtjes van de modellen. Ze zijn mysterieus maar vooral ook gracieus. Ze  lopen niet door het decor, in deze jurken lijken ze te zweven over de catwalk!

Naast veel zwart en marineblauw, zien we nog wit, beige, goud en poederroze. Deze kleuren zijn vooral verweven in tweedstoffen, chiffon, organza en tule. Tussen alle mysterieuze prinsessen poppen af en toe gebloemde jurken op. Bombastisch geprinte jurken met hevige bloemenprints doorbreken het geheel en maken alles iets luchtiger, kleurrijker en vrolijker.Er is duidelijk ook 1 materiaal dat de hoofdrol speelt in deze collectie: feathers, feathers and feathers. Ze geven ieder kledingstuk  een peperdure, luxueuze uitstraling. Elk stuk is dan ook een waar collectors item dat je met het vergrootglas kan bestuderen. Ieder kraaltje of veertje en elk borduursel zit perfect onder het toeziend oog van Karl Lagerfeld.

Een ode aan the beauty of nature werd al snel een ode aan the beauty of fashion. Glinsterend zwart, hoge laarzen van kant en bloemen. Dat zijn de 3 elementen die we onthouden van deze collectie. Een collectie met prachtige jurken voor op onze wish list.

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded