Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Paris Fashion Week app

Door Catherine op 24.02.2013

New York & Londen liggen achter ons, Milaan is halfweg & Parijs lonkt aan de einder als een glorieuze zonsopgang. We hebben het natuurlijk over de modeweken, waar these days de najaarscollecties van alle grote -& minder grote- modehuizen worden voorgesteld. 

Leuk allemaal, die shows, presentaties & feestjes, maar het drukke schema kan zelfs de meest ervaren modejournalist stress bezorgen. Het Flanders Fashion Institute weet dat & brengt daarom elk jaar een Guide to Belgian Fashion uit, waarmee je na een maand meedraaien in het fashion circus eindstop Parijs alsnog zonder kleerscheuren overleeft.


Dries Van Noten & Ann Demeulemeester S/S 2013

Goed nieuws voor smartphone freaks, want nu is de gids er eindelijk als app!

De applicatie vervangt de papieren gids & lijst alle shows & presentaties van Paris Fashion Week op. Natuurlijk besteedt het FFI extra aandacht aan onze Belgen, maar de app is niet alleen daarom een handig ding. Fashionista's vinden met een tik van de wijsvinger het volledige schema van de modeweek, locaties van showrooms, gegevens van persverantwoordelijken én een metromapje. Als dat geen extra reden is om die iPhone aan je hand vast te lijmen.


MM6 Maison Martin Margiela & A.F. Vandevorst S/S 2013

Wanneer de modecarrousel tot een halt komt & we allemaal de Thalys richting noorden opspringen, hoef je de Guide to Belgian Fashion niet naar de denkbeeldige prullenmand te verslepen. Het FFI zal de app doorheen het jaar aanvullen met de showschema's van Belgen in Londen, Berlijn & New York.

Was dit een Instagram-foto, wij zouden al ge-double-tapped hebben. 

De app is gratis te downloaden via iTunes, Google Play of via de website van het FFI. 

page loaded