Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ready for the summer? Christian Wijnants is!

Door Karen op 24.02.2013

De zomer sluipt beetje bij beetje binnen in mijn kleerkast. Het weer is nog steeds dramatisch, dus voorlopig haal ik mijn inspiratie uit mooie modefoto’s en prachtige collectiebeelden.

Bijvoorbeeld Christian Wijnants is er zo 1tje who makes my heart skip a beat. Mooie snits, mooie prints en lovely combinations. Let's have a look

De muze van Christian Wijnants voor deze collectie was Aung San Suu Kyi, een Myanmarese politica, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede en een leidster van de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar. Remarkable choice, want Aung San Suu Kyi staat niet meteen bekend als een fashion icoon. Toch koos Christian haar voor haar rustige en toch vastberaden uistraling. Hij vertaalde haar sterke karakter in een speelse en serene collectie

I’m totally in love with de gekozen prints. Opgeblazen glas-in-loodramen en zeeschelpen vormen de basis van de collectie. Helemaal van kop tot teen in 1 en dezelfde print? Christian heeft de trend voor komende zomer helemaal onder de knie! Ook de snits zijn prachtig. Normaal gaat de ontwerper vooral voor vloeiende lijnen, maar in deze collectie zijn toch vooral cleane en gestructureerde lijnen te bespeuren. 

De kleuren zijn vooral gedempt. Zo wordt er veel mosgroen en lichtblauw gebruikt. Toch kiest hij ook voor een paar felle accentkleuren als dieporanje en kanariegeel. Perfect in harmonie, net als zijn muze. 

Wanna read more about Christian Wijnants? Lees dan snel Sweet Dreams met Christian Wijnants FW 12-13, Christian Wijnants strikes again en Sunny side up: SS 2012 Christian Wijnants

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded