Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

COS SS2103: elegant en gedetailleerd

Door Karen op 23.02.2013

COS does it again. Het zusterbedrijf van het alombekende H&M heeft foto's van zijn nieuwe lente- en zomercollectie 2013 onthuld en wij kunnen niet wachten om de nieuwe kledingstukken in huis te halen.

Zoals we het gewoon zijn, houdt COS het opnieuw simpel, maar vooral elegant. Het label speelt in op details en interessante silhouetten, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Gents

Mooie maatpakken, interessante snits... But Oh. My. God, wat is dat? Sokken in sandalen bij mannen?! Oh no you didn't, COS. Toch ziet het er allemaal niet zo erg uit als het klinkt. COS combineert moeiteloos sokken in sandalen met een blazer en shorts.

Onder lange broeken verdwijnen de sokken en dragen de mannen enkel sandalen. Want ja, een lange broek én sokken in de zomer? Too hot to handle, sir.

De COS collectie voor mannen bevat neutrale kleuren -zoals dat eigen is aan COS- maar deze collectie durft ook opvallender te gaan met hier en daar enkele kleurrijke tinten. Een oranje parka of hemd? You know you want them.

Pastelkleuren zien we terug bij heel wat collecties van andere merken. COS is helemaal mee met de trend en gebruikt zalmroze en muntgroen, zowel bij hemden als bij maatpakken.

Natuurlijk heeft COS in de mannencollectie tal van lovely silhouettes klaarstaan. Wij spotten bijvoorbeeld wijd uitlopende shorts, een square-shaped neckline op een sweater en natuurlijk ook de famous witte hemden. Zo kennen we COS natuulijk.

Ladies

De COS vrouw is elegant en gesofiticeerd. Dat toont het label ook dit keer weer met de nieuwe lente- en zomercollectie van 2013. De vrouw draagt een maatpak met kokerrok. Een riem draagt ze over haar blazer om haar taille te accentueren. Knopen zijn uit. Nergens in de vrouwencollectie zijn knopen zichtbaar of ze zijn verborgen door plooien.

De kleuren van de vrouwencollectie komen grotendeels overeen met die van de mannencollectie. Witte hemden vinden we terug, zalmroze rokkenT-shirts en jurken ook. In plaats van donkergroen, dragen vrouwen eerder mosgroen. Ook enkele mosterdgele stukken hebben we alvast gespot.

Zoals gewoonlijk heeft COS ook deze keer interessante snits voor ons in petto. Cropped tops met halflange wijde mouwen worden gedragen met hoge taille-jurken. Die halflange mouwen vinden we eveneens terug bij andere stukken uit de collectie.

Ook plooien zijn er in overvloed, zowel in jurken als in de rug van jassen. Details, details. We love them!

So, ladies and gentlemen. Are you satisfied with the new COS spring/summer collection?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded