Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

80 years of Chanel diamonds

Door Tiany op 18.02.2013

Diamonds are a girl's best friend en dat zal Gabrielle Chanel wel geweten hebben. Voor het 80-jarige bestaan van Chanel bling bling, lanceert het modehuis een interactieve website over alles wat te maken heeft met Chanel. Bekijk foto's en ontdek de geschiedenis des bijoux de diamants uit 1932.

Ook heeft Chanel een video gelanceerd die in een notendop verklaart waarom Chanel diamanten zo prestigieus zijn.

"Diamanten zijn niet langer trofeeën gegeven door aanbidders, maar symbolen van vrijheid."

Juwelen dragen gaat dus over meer dan enkel het uiterlijk, maar volgens Chanel dragen vrouwen diamanten om hun eigen onafhankelijkheid te tonen.

But how did it all start? In 1932 lanceerde Gabrielle 'Coco' Chanel een volledige collectie gewijd aan diamanten op platinum. Juwelen in de vorm van sterren, de zon of de maan, juwelen als armbanden, halskettingen, oorbellen... Je vindt Chanel diamanten in alle vormen. Anno 2013 kijkt niemand meer op wanneer een vrouw juwelen draagt, maar in de jaren '30 moesten vrouwen onderdanig zijn en niet opvallen. Stel je eens voor hoe het toen geweest moet zijn! Thank God women are allowed to be fierce these days.

Benieuwd naar de hele geschiedenis van Chanel en Chanel diamanten? Check dan de officiële website van Inside Chanel.

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded