Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A new edgy talent: a.KNACKFUSS

Door Loes op 07.02.2013

Er popt weer nieuw, excentriek talent op in ons Belgenlandje. Ze lijken als bloemkolen uit de grond te komen met wondermooie collecties en ja hoor, dit is er weer zo 1tje! Hold your horses want wij presenteren jullie een nieuw talent: Alice Knackfuss.

Alice Knackfuss studeerde Fashion en Design aan de Academie van Munich, werkte voor Diesel en creëerde met Simon-Pierre Toussaint een customised vintage collection. Nu is ze helemaal klaar voor de grote, boze wereld en heeft ze haar eigen label: a.KNACKFUSS.

Voor SS2013 heeft ze een nieuwe collectie, genaamd ‘The Alley’. Een collectie met een gigantische wauw-factor. Alice geeft in deze collectie een herinterpretatie aan de Amerikaanse cultuur. Ze geeft een twist aan the ultimate classic baseball jacket en de sport caps. En het woord ‘twist’ is eigenlijk een understatement in deze context. Alice geeft de Amerikaanse cultuur een compleet nieuwe invulling. 

Trasparantie, patchwork print, raffia, lichte organza en kunsthaar zorgen voor een eclectische mix die onze mond doet openvallen. De collectie is erg edgy and there are graphics everywhere. Een geraffineerde collectie waar je ogen bij tekort komt. 

Alice crosses the borders of gender. Zo werkt ze met mannelijke elementen & combineert ze een jurk met een broek. Verrassend, anders en speels. De see-through stoffen geven alles dan weer een vrouwelijke touch. Zo blijven het mannelijke en vrouwelijke karakter van de collectiestukken in evenwicht. 

Kunsthaar is de echte eyecatcher en geeft de collectie nog meer dimensie. Het kunsthaar wordt gebruikt als accessoire, maar ook als volwaardig materiaal. Collectiestukken die je aaibaarheidsfactor de pan doen uitswingen. Somebody wants to stroke my hair

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded