Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

3 x juwelen

Door Karen op 02.02.2013

Marie Le Lorrain, Aurore Havenne en Natalie Schayes. 3 juwelenontwerpsters die hun krachten bundelen in hun eigen boetiek Merveilles in Brussel. Ze zijn heel verschillend, hebben ieder hun eigen look maar sluiten toch naadloos bij elkaar aan. Welcome in their world made of gold, silver and gemstones.

Marie Le Lorrain 

Wie Marie Le Lorrain zegt, zegt nouvelle vague. Marie mengt oude en actuele technieken met elkaar. Het resultaat? Juwelen met een scherp vintage kantje.

Ze heeft een voorliefde voor monochromie, wit, zwart en grijs. Af en toe vind je ook een vleugje pastel of kiest ze voor 1 heldere kleur. 

Ze heeft al van jongs af aan een verzameling aangelegd met vintage stukken uit heel Europa. Precious treasures waar ze nog steeds iedere dag inspiratie uit put. Deze zweem van nostalgie geeft haar collectie iets mysterieus en sprankelend. 

Aurore Havenne 

Minimalistische lijnen uit zilver. Lijnen die natuurlijk aanvoelen en vanzelfsprekend lijken. Dat zijn de juwelen van Aurore Havenne

Haar juwelen bestaan evenzeer uit cirkels als uit lege ruimtes. De kunst van het weglaten beheerst Aurore duidelijk goed. 

Deze ontwerpster leefde als kind op het platteland. Toen al droomde ze van verre reizen en verre steden. De dag van vandaag is dat nog steeds haar grote inspiratiebron: steden, volumes en energie. Dit resulteert in juwelen die ogen als dunne, zilveren lijnen op een naakte huid. Simplicity makes perfect. 

Natalie Schayes 

Natalie Schayes is wat je noemt een volbloed kunstenares. Kunst bezielt haar. Ze reist de hele wereld rond op zoek naar edelstenen en pure ambacht. 

Haar juwelencollectie Nayes Stones is modern, maar zeer luchtig. Haar juwelen hebben een tijdloos karakter en ze gebruikt materialen die niet altijd even voor de hand liggend zijn. Zo werkt ze met satijnen linten en kant, in combinatie met goud en zilver. Sober en toch een beetje gek, maar bovenal betoverend mooi. 

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded