Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Travel Diary by Esprit

Door Karen op 01.02.2013


Esprit is goed bezig. Eerst verraste het internationale modemerk de hele fashion scene door Gisèle Bündchen te kiezen als gezicht van haar collecties. Nu trekt het label opnieuw de high profile kaart en hoe!

Onder de noemer 'Travel in Style. Travel in company.' trok Esprit naar het prachtige Rome voor de campagneshoot van haar SS2013 collectie. Edgy modefotograaf Terry Richardson schoot de plaatjes en styliste & fashion editor Camille Bidault-Waddington stond in voor de verfrissende styling. Modellen van dienst? Niemand minder dan model/actrice Dree Hemingway -yeap, kleindochter van- en de beeldschone Liu Wen

De SS2013 collectie van Esprit draait volledig rond reizen. Reizen is fun, vertelt een verhaal, is universeel & inspireert. En dat is precies wat Esprit met deze nieuwe collectie ook wil doen. De kleding is heerlijk relaxed & casual, zonder aan elegantie te moeten inboeten.

De foto's van Dree & Liu's geweldige vakantie in Rome -we kennen ze allemaal: die sweet holiday memories- werden gebundeld in een Travel Diary. Dé perfecte gids om je volop te inspireren. Beelden die je vast & zeker goed op weg helpen met wat je moet meenemen tijdens je volgende city trip of vakantie. 

Liu Wen: verfrissend & down to earth topmodel

Liu Wen's modellencarrière begon in 2005 met haar deelname aan de New Silk Road World Model Contest. Sindsdien siert het nu 25-jarige model de covers van alle gerenommeerde fashion magazines en is ze uitgegroeid tot een vaste waarde op de Fashion Weeks. Bovendien mag ze zichzelf de 1ste Chinese noemen die schitterde in een Victoria's Secret fashion show & was ze het 1ste Aziatische gezicht van Estée Lauder

Wij trokken in oktober 2012 naar (het toen nog steeds warme & zonnige) Rome, op het moment dat de campagneshoot voor Esprit plaatsvond, voor een babbel met het sympathieke -en opvallend down to earth- topmodel over reizen, koffers en toffe vakantieherinneringen. 

Het thema van de nieuwe Esprit campagne is 'Travel in Style. Travel in company.' Wat betekent dat voor jou?

Liu: "Als model reis ik heel wat af. Daarom kon ik me ook meteen vinden in dit thema. Dat de shoot in Rome plaatsvindt, is geweldig want ik ben hier nooit eerder geweest. We zijn hier met een heel tof team, allemaal erg aardige mensen. Het lijkt een beetje alsof ik op vakantie ben met familie, zo gemoedelijk is de sfeer. Travel in company! De nieuwe Esprit collectie is cool, chique en helemaal perfect om mee te reizen. Travel in Style is dankzij deze lijn écht geen probleem. De campagnefoto's vormen het resultaat van deze 2 dingen samen. Ze vertellen het verhaal van de kleding, Dree & mij allemaal samen op een geweldige reis. We voelden ons toeristen, rondreizend in Rome & volop genietend van de zon!" 

Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Liu: "Tomboyish! Een look die perfect aansluit bij mijn 'always on the road' levensstijl. Daarom dat ik ook zo dol ben op deze Esprit collectie, stuk voor stuk zalig comfortabele stukken die er ook nog eens heel goed uitzien. Bovendien is de kwaliteit van de kleding super én kan je echt alle stukken met elkaar in de mix gooien. Enne... welk meisje wil er nu geen lederen jasje & er cooler uitzien?" 

Wat zijn je absolute favo stukken uit de collectie?

Liu: "Als het kon, zou ik echt alles willen hebben! Maar ik ben helemaal weg van de witte jas. Die is zo lekker warm en dus helemaal perfect om te dragen op iets frissere ochtenden. Ook de sneakers zijn heel mooi én -niet onbelangrijk- super comfortabel. De hiel is een tikje verhoogd zodat je groter lijkt, maar toch niet de ongemakken van hakken ondervindt. En de donkergroene skinny jeans is ook een echte aanrader. En zo kan ik wel blijven doorgaan!"

Hoe was het om samen te werken met Terry Richardson & Camille Bidault-Waddington?

Liu: "Met Camille werk ik vaak samen tijdens de Fashion Weeks. Terry is enorm grappig en een heel getalenteerd fotograaf. Hij weet precies welk beeld hij wil bekomen & werkt onvoorstelbaar snel. I love him!"

Hoe reageren de toeristen als jullie aan het shooten zijn?

Liu: "Die aandacht van toeristen is vooral erg grappig. We hebben geshoot op de meest toeristische plekjes van Rome. Natuurlijk blijven er dan tal van toeristen staan kijken en foto's nemen. Maar dat is helemaal ok. It's part of our job."

Je hebt als model al de hele wereld rond gereisd. Wat zijn je favoriete plekjes?

Liu: "Natuurlijk heb ik een zwak voor Yongzhou, my hometown. Iedereen spreekt er dezelfde taal als mij én je vindt er Chinees eten in overvloed (lacht). Nu woon ik in New York en dat is ook zeker 1 van mijn favo steden. Toen ik er pas aankwam, kon ik geen woord Engels en dat maakte me enorm verlegen. Inmiddels zijn we al 3 jaar verder en wordt mijn Engels gelukkig beter en beter. Daardoor kan ik veel meer genieten van dé stad voor modellen & beroemde fotografen."

Wat is je leukste vakantieherinnering?

Liu: "Dat moet vorig jaar in augustus geweest zijn toen mijn beste vriendin ging trouwen in het zuiden van China. Je moet weten dat ik niet kan zwemmen en omdat het zo heet was, besloten mijn vrienden dat toen de tijd rijp was om het me eindelijk te leren. Hoewel ik bang ben van water, heb ik 3 dagen lang in het zwembad gelegen. Of ik nu kan zwemmen? Nee, nog steeds niet maar we hebben wel enorm veel plezier gehad."

Wat mag er absoluut niet ontbreken in je koffer als je op reis gaat?

Liu: "Een pyjama. Niets is zo comfortabel om aan te trekken nadat je een hele dag in een stad hebt rondgeslenterd. Op reis eet je vaak nieuwe gerechten die onbekend zijn voor je lichaam. Daarom is het ook altijd slim om wat medicijnen in je koffer te zwieren. Zorg er trouwens voor dat je koffer groot genoeg is, want wat doen vrouwen graag op reis? Juist ja: shoppen! Dat brengt me meteen bij nog een onmisbaar iets: makkelijke schoenen. Natuurlijk moet je naast de comfy wear ook zorgen dat je enkele toffe outfits bijhebt, een jas om je warm te houden, een tof sjaaltje, een hoed, zonnebril en in case het weer niet meezit: een paraplu."

En wat met beautyspulletjes?

Liu: "Ik neem altijd mijn eigen spulletjes mee, de producten waar ik vertrouwd mee ben en die werken voor mij. Daar hoort ook standaard een gezichtsmasker bij. Een hele dag buiten, vaak in de zon, vertoeven doet je gezicht geen goed, dus ik gebruik het iedere dag. Wat make-up betreft: als je lang in een vliegtuig moet zitten, heb je echt niet veel nodig. Kies voor een rode, roze of oranjekleurige lippenstift. Je lippen staan altijd in de kijker en door ze te accentueren met een vrolijk kleurtje ga je je mooier voelen. Gewoon nog een likje mascara en wat concealer toevoegen and you're good to go. Op reis moet je echt geen tonnen make-up meesleuren. Hou het natuurlijk & remember: less is more."

Je hebt een erg druk leven. Mis je het niet om eens eventjes rust te hebben?

Liu: "Nee hoor. Ik ben nog jong. I can handlle it (lacht)."

Als je toch zo'n schaars vrij moment vindt, wat doe je dan?

Liu: "Dan blijf ik graag gezellig thuis om volop te relaxen, filmpjes te kijken & boeken te lezen. Of ik spreek af met vriendinnen om een namiddagje te gaan shoppen of duik New York in om een museum te bezoeken."

Je hebt nu al zoveel bereikt, wat wil je nog meer doen met je leven?

Liu: "Ik had nooit gedacht dat ik het tot model zou schoppen. I'm really living the dream en dat is dankzij alle mensen die me gesteund hebben. Ik ben hen zo dankbaar. Natuurlijk heeft het leven geen zekerheden & wie weet wat me nog allemaal te wachten staat. 1 ding weet ik wel zeker: ik hou van mijn job, werk graag hard en geniet volop van mijn leven. Ik ontmoet keer op keer geweldige mensen, mag de mooiste kleding dragen en heb geleerd hoe je je mooi kan opmaken. Fashion reikt verder dan kleding alleen. Het is kunst. Kunst die gecreëerd wordt door getalenteerde fotografen & stylisten. Misschien word ik zelf wel ooit styliste. Of actrice... wie weet!"

Behind The Scenes

Hoe het eraan toe ging achter de schermen? Just see for yourself.
page loaded