Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fact: Belgium rules (H&M Design Award 2013)

Door Tiany op 30.01.2013

Oooh myyy God! België mag dan wel een klein landje zijn, de talenten die hier rondlopen zijn onmiskenbaar. Dat werd nogmaals bewezen door Minju Kim, de winnares van de H&M Design Award 2013!

Eerder al kon je op Belmodo lezen dat Minju 1 van de 8 finalisten was van de wedstrijd. Die finalisten mochten hun modellen de catwalk opsturen tijdens Stockholm Fashion Week. Met haar schitterende collectie Dear My Friend wist Minju het hart van de jury te bekoren en daardoor kaapte ze de hoofdprijs van maar liefst € 50.000 weg. Beeld je eens in hoeveel LouboutinsBalenciaga ankle boots of Sonia Rykiel items je daarmee kan kopen. Oh, the envy! Natuurlijk gaat het 26-jarige toptalent dat geld vooral investeren in haar carrière als modeontwerpster. Een wijze vrouw, die Minju.

This is what I like, this is what I think I have to do.

Wist je trouwens dat ze nog steeds op school zit? Little miss champion zit in haar laatste jaar aan de Antwerpse Modeacademie. What else? Op die manier kon ze België vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd en wij zijn daar enorm tevreden mee.

Minju heeft haar werk gebaseerd op haar eigen tekeningen. Die mangatekeningen zijn super creatief en fantasierijk, net als haar uitgewerkte collectie. Haar modellen lopen rond met maskers en pastelkleurige outfits.


© Minju Kim

De hele collectie maakt je erg blij, om het met de woorden van het hoofd van design van H&M Ann-Sofie Johansson te zeggen. Maar eigenlijk zijn die sunshine, lollipops and rainbows ironisch bedoeld, want Minju putte haar inspiratie uit tekeningen van horror mangaka (schrijven/tekenaar van manga) Junji Ito. Creepy!


Looking good, ladies... © Junji Ito

Dat enge kantje aan de collectie is enkel goed zichtbaar in de maskers die op het hoofd van de modellen rusten. Voor de rest maakt de collectie ons ook helemaal warm. Dat komt vooral door het kleurgebruik. Minju Kim zegt zelf dat kleur voor haar het belangrijkste is bij het maken van een collectie.

Ze combineert moeiteloos pasteltinten met elkaar en durft zelfs lichte pasteltinten naast donkerbruin of zwart te plaatsen voor een mooi contrast. Ook speelt ze met volume door te kiezen voor oversized mouwen, brede schouders en interessante snits. Ook voor het stofgebruik kreeg ze niets minder dan lof van de internationale jury, want ze koos voor zeer vernieuwend stoffen.

Smart thinking and very effective, want Minju mag zich de terechte winnares van de wedstrjd noemen.

So what's next? Minju Kim gaat niet enkel met heel wat geld naar huis, ze mag ook samenwerken met H&M. Belmodo lovers, dat is fantastisch nieuws voor jullie, want enkele van haar stukken zullen dit najaar beschikbaar zijn in geselecteerde H&M-winkels.

Welke kledingstukken zouden jullie het liefst willen hebben?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded