Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Miuccia Prada schetst The Great Gatsby

Door Catherine op 24.01.2013

2013 mag wat ons betreft voorbij vliegen want we kunnen niet wáchten tot The Great Gatsby uitkomt!

Omdat de in champagne & melancholie gedrenkte klassieker van F. Scott Fitzgerald 1 van onze favorieten uit de Amerikaanse literatuurgeschiedenis is. Omdat Carey Mulligan & Leonardo DiCaprio meespelen. Omdat we geobsedeerd zijn door de trailer van Baz Luhrmanns film. En omdat Miuccia Prada verantwoordelijk is voor de kostuums!

Samen met costume designer Catherine Martin dook ze in de archieven van Prada & Miu Miu & toverde 40 silhouetten om tot killer twenties outfits. Zoveel las je al in het Belmodo artikel Prada x The Great Gatsby, maar nu werden ook de schetsen vrijgegeven.

Kwijltijd, ladies!

Looks familiar? Miuccia keek o.a. terug naar haar geslaagde SS2011 & FW2011-12 collecties. Die pailletten, dat bontje! 

De schetsen beperken zich bijna uitsluitend tot cocktailjurken. In de jaren '20 had een meisje namelijk nog redenen genoeg om zich feestelijk uit te dossen. Zeker in Long Island, waar ene Jay Gatsby volgens de overlevering get-togethers organiseerde die Project X op een theekransje met je oma doen lijken. 


De film werd eerder verwacht in december 2012, maar zou nu -normaal gezien- in juli uitkomen in 3D. En tot die tijd is er natuurlijk altijd het boek, luitjes!

"So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past."

page loaded