Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sonia Rykiel SS2013: Bohemian meets minimalism

Door Tiany op 22.01.2013

Sonia Rykiel haar collecties zijn altijd even betoverend. We zullen dan ook nooit onder stoelen of banken steken dat we grote fan zijn. Daar kan je alles over lezen in PFW by Kirilove: Sonia Rykiel en Sonia Rykiel Prefall 2012

Voor de nieuwe SS2013 collectie, getekend door April Crichton, is er maar 1 stijlicoon dat telt: Kate Bush. Zij is de belichaming van deze poëtische collectie. Kate Bush is een bohemian. Ze is romantisch, vrij, excentriek, zweverig maar heeft enorm veel spirit en stijl. Deze krachtige persoonlijkheid werd vertaald in een sterke collectie, gedomineerd door pastelkleuren als Cadillac groen en zachtroze.

Kate is zich heel bewust van haar vrouwelijkheid. Een strook huid hier en daar kan dus zeker niet ontbreken. In de collectie vertaalt zich dit in katoenen breiwerk, loshangende draden, diepe V-halzen en rokken tot boven de knie. Alles oogt vederlicht, nonchalant en chique.

De collectie geeft ook vette knipogen naar mannengarderobes. Een das geborduurd op een hemdjurk? Yes she did. Dit geeft dus niet alleen een trompe-l’oeil effect, maar ook een referentie naar de kledingkast van your boyfriend

And where are the stripes? Sonia Rykiel zou Sonia Rykiel niet zijn zonder strepen. In deze collectie zijn ze verweven als patchwork van kleuren en stoffen. De kleuren zijn bijna zacht, maar ogen elektrisch door de verweven lurex draad.

Sonia, what do we need to wear at night? Volgens Sonia Rykiel is de outfit waarin je de nacht moet verkennen een zwart asymmetrisch smokingvest op een losse mannenbroek. Te mannelijk? Combineer het met de huidskleurige bustier uit satijn. Stoer, vrouwelijk en net sexy genoeg. 

Accessories are your best friends. Ze maken je look compleet. De accessoires van Sonia Rykiel zijn sober, minimalistisch maar wel groot en opvallend. Wanneer je voor een outfit gaat in de bohemian chique stijl, zijn deze accessoires perfect om wat rust te brengen in het geheel. De collectie heeft een mooie balans tussen minimalisme en chique 60’s stijl, the perfect match

Laat dat sprookje maar komen met mooie bohemian vrouwen, bloemenvelden en Kate Bush haar muziek op de achtergrond. Wij zijn al helemaal fan fan fan van deze collectie! 

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded