Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trend alert: LV checkerboard pattern

Door Astrid op 21.01.2013

Remember the Louis Vuitton SS2013 show? De roltrappen, de dramatische muziek, de modellen die in paren naar beneden kwamen? Vooral de imposante finale zorgde ervoor dat de LV SS2013 show the talk of the town was tijdens de Fashion Week. De collectie in 3 woorden: dambardpatronen, geel & sixties twins

En nu het award season officieel van start is gegaan (lees zo de Belmodo artikels And the Oscar nominees are… & De Oscar genomineerden voor Best Costume), zien we dat ook celebs helemaal wild zijn van het fashionable checkerboard pattern. We spotten veel bruine en zwarte variaties van de trend, maar tot nu toe lijkt niemand zich te wagen aan geel…

Kristen Steward verscheen amper 1 week na de modeshow in een sexy one-piece en legt de lat hoog voor iedereen die de black & white combo aandurft. Ook Heilee Steinfeld ging voor een broekpakje, maar kan inderdaad niet helemaal tippen aan Steward.

Terwijl Bérénice Bejo voor de mini versie gaat, gaat Kirsten Dunst all the way met een floor-length dress. Normaal kan Kirsten Dunst niks verkeerd doen bij mij, maar in dit geval vind ik de korte versie toch a tad more fashionable. Een vleugje sixties, maar très sophisticated

Hoewel de checks er lief en onschuldig uitzien, it takes some balls to wear it. Want eerlijk is eerlijk, niet iedereen staat er mee. Kerry Washington ging zo voor een full look, compleet met strik & mini purse. Dit is voor mij een beetje veel van het goede en het lijkt alsof de jurk een tikje te lang is. Ook van Elettra Wiedemann’s broekpak word ik niet echt warm of koud. Bij Marie Claire waren ze er dan wel weer dolenthousiast over en zo belandde het model vorige week in hun Best Dresses List. Zo zie je maar, les goûts et les couleurs… 

Maar ultimate winner van deze look moet wel Jessica Alba zijn. Een simpele clutch, zwarte pumps, zeker niet te veel accessoires en rode lippen als finishing touch! I Loves It. Clean & chique zijn volgens mij de sleutelwoorden voor wie zich wil wagen aan het LV checkerboard pattern.

Tinsel town lijkt helemaal overtuigd, nu alleen de rest van de wereld nog! Wat denken jullie, zien we deze zomer het LV checkerboard pattern ook en masse in het Belgische straatbeeld?

Foto’s via: Tommy Beauty Pro, Elle UK, Elbows & Knees

page loaded