Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 modevoornemens voor 2013

Door Patricia op 16.01.2013

Nieuw jaar, goede voornemens. Dat geldt ook op modegebied en dus pak ik de pen in de hand en deel ik even mijn modevoornemens voor 2013! Wat zijn die van jullie?

1. Investeer in kwaliteit


Pic: The Glitter Guide

True story: je oude jas of vintage kleedje voelt helemaal anders wanneer je die nieuwe designer handtas erbij draagt. Die afgedragen jeans krijgt terug cachet met een paar kwaliteitsvolle pumps eronder. Natuurlijk is sparen voor een groter item even doorbijten maar het heeft ook zo z'n voordelen: minder rommel in je kast, iets wat langer mooi blijft en extra happiness wanneer je dat item dat je al zo lang wil in handen krijgt. Dat heeft dan weer de fijne bijwerking dat je minder lang voor de kast je staat af te vragen wat aandoen. Dat hoeft niet meteen over designer wear te gaan als je budget dit niet toelaat: midmarket merken bieden vaak mooie alternatieven.


Pic: Lily and the Lady

Begin ook langzaam je kast te detoxen. Gooi stuks weg die echt versleten zijn en schenk de rest aan een goed doel of zet de stuks op e-Bay. 

2. Draag je goeie stukken iedere dag


Pic: The Sartorialtist

Draag dat kleedje dat je op het trouwfeest van je vriendin droeg ook eens met een laars onder en je blazer over. Mooie kledij hoort niet weg te kwijnen in je kast, maar gedragen te worden. Om een dagdagelijkse look te maken, combineer je je chique stuks met iets minder glamoureuze om het te balanceren. Zoals je party dress met een simpele, zwarte, wollen trui. Instant perfectie.

3. Schenk aandacht aan juwelen


Pic: Atlantic-Pacific

Accessoires kunnen veel aan een look veranderen. Je zwarte jas wordt meteen specialer met een mooie broche (of een paar broches) en je grijze T-shirt is helemaal niet zo saai wanneer je er een paar kettingen samen over draagt. Probeer alle combinaties die je kan maken met wat je thuis hebt en wees niet bang om te mixen. Duur en goedkoop, zilver en goud: alles kan en alles mag.

4. Ga voor mooi ondergoed


Pic: La Fille d'O

We zijn geneigd om te besparen op de dingen die mensen niet (of toch minder) zien, maar ik laat even de Trinny & Susannah in mezelf naar boven komen wanneer ik zeg: investeer in mooi ondergoed. Zorg dat je de juiste maat draagt en af en toe eens investeert in een mooi stuk dat voor goede ondersteuning zorgt én je sexy doet voelen. Dat hoeft zeker niet te betekenen dat je voor een overdosis kant moet gaan, het Belgische La Fille d'O biedt nog steeds mijn favoriete alternatieven voor sexy, modieus en kwalitatief ondergoed.

5. Volg enkel de trends die je echt passen


Pic: Easy Fashion Paris

Het is nu eenmaal de aard van het beestje dat mode heet: trends. Maar denk goed na voor je blindelings volgt en kijk vooral goed in de spiegel. Vraag je af: "Staat deze kleur me wel echt?", "Ben ik wel mooi met dit model trui?" en "Past die zonnebril bij mijn gezicht?". Hoe mooi ik de barokke Prada sunnies van vorige zomer ook vind, bij mijn ronde gezicht zouden ze écht niet mooi zijn. En dan zijn we uitgepraat....

page loaded