Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mijn favo koffiestops

Door Tiany op 12.01.2013

Shop 'til you drop? Liever niet, geef mij maar tijdig een coffee break tijdens een dagje winkelen. Ik kies meestal voor een latte op basis van sojamelk, omdat die gezonder is dan met gewone melk. Extra toppings neem ik er dan weer wel met plezier bij smile. Qua setting kunnen vooral de pittoreske en gezellige coffee places mij bekoren.

Barnini

Voor happy coffee in een retro, creatief samengesteld decor, moet je bij Barnini zijn. De eigenares verrast je graag met de leukste en lekkerste koffiecreaties. Bega eens een zoete zonde met een cappuccino met witte chocolade en gember of een Luxuria-cappuccino met frambozenchocolade, slagroom en vanille. Je kan zelfs all the way gaan met een stukje huisgemaakte taart. Passeer hier zeker ook een tijdens lunchtime, want hun bagels zijn de beste van 't stad!

Oude Vaartplaats 10
2000 Antwerpen

Cafématic

Cafématic is een cosy koffie- en lunchplek in hartje Antwerpen, ideaal gelegen als je aan een pauze toe bent tijdens het shoppen in de Kammenstraat. Latte liefhebbers zijn hier aan het juiste adres, met speciale koffiesmaken als speculaas-amandel, gember en kaneel. Probeer zeker ook hun homemade lemonade!

Kom meer te weten over Cafématic in dit Belmodo artikel.

Vleminckveld 4
2000 Antwerpen

Simon Says

In het pittoreske Patershol in Gent vind je de kleurrijke koffiebar Simon Says. Terwijl je van hun heerlijke lattes geniet, kan je de muurschilderingen van Panamarenko bewonderen. Je kan hier ook je dag beginnen met een lekker ontbijtje of een stukje taart. Dit mooie gebouw in art nouveau stijl herbergt trouwens niet enkel een leuke koffiestop, maar ook een B&B, ideaal dus voor een weekendje Gent.

Lees zeker ook eens het Belmodo report van Simon Says.

Sluizeken 8
9000 Gent
www.simon-says.be

Café Labath

Café Labath is de hippe coffee spot op de hoek van de Gentse Ramen en Poel. Door de vele ramen is dit de ideale locatie om mensen te spotten terwijl je nipt van een heerlijke latte of een huisgemaakte ice tea. Café Labath is vooral gekend voor zijn slow coffee. Je kunt hier zelfs je koffie personaliseren, door de bonen en molen zelf te kiezen. Mijn favoriet is de Cappuccino Star met slagroom, karamel en gecrushte Maltesers! Ze hebben hier trouwens heerlijke taarten van Julie's House om je koffie te vergezellen.

Check ook het Belmodo artikel van Café Labath.

Oude Houtlei 1
9000 Gent
www.cafelabath.be

Met medewerking van Jolien Pardon.

page loaded