Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Solden Survival Guide: de ideale soldenoutfit

Door Karen op 01.01.2013

Donderdag 3 januari 2013, 10:00. De jacht is geopend.

Een hysterische massa vrouwen stormt de winkels binnen, op zoek naar de beste koopjes, dat ene paar schoenen dat ze al maanden op het oog hebben of die very wanted but also very overpriced designer handtas. Om die dag zonder al te veel kleerscheuren te overleven: voila, de ideale soldenoutfit.

Laten we beginnen met de schoenen, working our way up. Wedge sneakers zijn het ideale schoeisel om de winkelstraten mee af te struinen. Ze zijn comfortabel, gaan snel uit en geven, dankzij de ingebouwde hak, toch een mooi silhouet. Perfect voor bij die ene broek die smeekt om high heels: een vrouwelijke look zonder het ongemak van hakken.

Verder opteren we voor een zwarte jegging: gaat snel aan en uit en kan dienen als panty én als broek. Zwart is de ideale basiskleur om topjes en truien op te passen.

Daarboven gaan we voor laagjes. De onderste laag wordt een simpele mouwloze zwarte top. Zo kan je de ellenlange rij aan de paskamers vermijden en een trui of T-shirt gewoon over je top in de winkel passen. Daarboven dragen we, in the name of fashion, een losse top in een voor jou flatterend kleur. Een comfy sweater maakt het plaatje af, geeft de nodige fashion vibes aan je outfit en houdt je lekker warm bij het in- en uitgaan van de winkels. Sluit af met de warmste laag: een dikke mantel en sjaal houden je zoektocht aangenaam.

Vermijd al te veel accesoires. Ze leiden de aandacht af van het kledingstuk dat je aan het passen bent en het gevaar zit erin dat je ze in het pashokje vergeet. Draag daarom een statement horloge. Zo weet je precies hoeveel tijd je nog hebt om dat ene paar laarzen op te pikken voor sluitingstijd.  A girl needs a purse, dat is zeker. Een middelgrote crossbody tas is het handigst. 

Hou je make-up tenslotte zeer natuurlijk. Paskamerverlichting is niet altijd even flatterend, het maakt je vaak lichter dan je bent. Ga daarom voor een laagje foundation en een goede terracotta blush, met een vleugje mascara. Gewoon, omdat het kan. Je favoriete parfum maskeert eventuele nare geurtjes in de pashokjes. 

page loaded