Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The ultimate list: Best Dressed 2012

Door Astrid op 29.12.2012

Nu de kerstperiode officieel voorbij is, kunnen we ons volledig focussen op de vele lijstjes met de allerbesten uit 2012: de beste Apps, best seller books, Forbes’ rijkste mensen lijst en zo kunnen we blijven doorgaan. Maar natuurlijk heeft ons modehart some special attention voor de talloze fashion lijstjes!

In 2012 zeker geen gebrek aan lijsten @ Belmodo. Remember Best Dressed: Fashion Week Australia, SAG Awards Best Dressed, Best Dressed: Filmfestival van Ventië, Best Dressed: The Coachella Edition, Met Ball 2012, Grammy Awards Best Dressed & natuurlijk Best Dressed lady van Miele Catwalk 2012

En nu het jaar op z’n einde loopt, kijken wij vol spanning uit naar de vele Best Dressed lijstjes. Hoewel de Vanity Fair lijst een klassieker is, kan ik mij persoonlijk net iets beter vinden bij die van Vogue UK. Iedereen heeft zijn best gedaan, de strijd is gestreden en het is tijd voor dé lijst van het jaar: de Best Dressed List 2012 volgens Vogue!

The actresses

Diane Kruger sierde dit jaar bijna iedere Best Dressed List en kon hier natuurlijk niet ontbreken!

Amper 14 en the fashion world already adooooores Elle Fanning. Dit jaar o.a. in Oscar de la Renta, Prada en Rochas op de rode loper gezien.

Emma Stone is 1 van mijn persoonlijke favorieten: a classic beauty with a sense of style!

Elie Saab, Valentino en Chanel zijn slechts enkele namen waarin we the lovely Keira Knightley dit jaar konden spotten.

Kirsten Stewart is the queen of the skinny jeans maar als deze lady zich optut, gaat ze all the waaaay. 

Marion Cotillard is dan weer what you call een echte Française: elegant en chique maar zonder ooit voorspelbar te zijn!

Eventjes melden dat Gwyneth Paltrow hier toch de opvallende afwezige is. Niet helemaal mijn persoonlijk smaak, maar toch vaak bovenaan dit soort lijstjes. Maar als Vogue zegt dat ze er dit jaar niet bij hoort, zal daar wel een goede reden voor zijn zeker? wink

The singers

Van Azealia Banks’ plaats in de lijst ben ik toch niet helemaal overtuigd… Oké ze mixt dan wel ASOS & Topshop met Mulberry & Chanel volgens Vogue, maar dat haar ziet er toch echt niet uit!

Dat Solange Knowles hier thuishoort, daar gaan we dan weer volledig mee akkoord. Remember the Style File over haar? Deze chick is alles behalve bang van a splash of color and that's why we love her.

The it-girls

Alexa Chung. Why wouldn’t she be in this list?

Als founder van Net-a-Porter zit Natalie Massenet natuurlijk dicht bij de fashion source. Vaak gespot in Mary Katrantzou, Erdem & Peter Pilotto.

Victoria Beckham: the woman we kinda love to hate, maar keer op keer ziet ze er impeccable uit. Ik kan me zelfs niet voorstellen dat zij een joggingbroek of flipflops in haar kleerkast heeft. En dat met 4 mini-me’s!

Elizabeth Olsen is eigenlijk actrice maar laat ons eerlijk zijn, wij kennen haar toch vooral als ‘zus van’. In de lijst omdat ze “reassuringly sophisticated for her 23 years” is volgens Vogue.

The models

Dree Hemmingway verovert dit jaar een plaatsje door haar onvervalste casual chique style.

Met haar boy-isch look & typisch Engelse stijl wordt Edie Campbell misschien volgend jaar Alexa’s grote concurrente… Misschien.

Natuurlijk is Kate Moss een blijvertje. She rocked that golden Marc Jacobs dress!!

Ook Cara Delevingne zorgt voor de nodige portie rock ‘n’ roll meetssophisticated glamour’ (onze favo combo) in de lijst.

Royalty

Queen Elizabeth II. Volgens Vogue UK onmisbaar in deze lijst. Oké, the lady has balls om zo veel kleur te dragen op haar leeftijd, maar of ze daarom echt een stijlicoon is…

2011 was het jaar van Kate Middleton’s wedding dress. 2012 was het jaar van haar public appearances. Natuurlijk steeds in stijlvolle outfits! Misschien wordt 2013 dan wel het jaar van de gorgeous pregnancy outfits?

Noot van de redactie: Merk op dat mensen die in de Best Dressed lijstjes gespot worden, ook vaak in de Worst Dressed Lists terecht komen (behalve Alexa dan, she’s perfect). Van een bizar fashion fenomeen gesproken! Tjah hoge bomen en hun wind zeker? Wij kijken (stiekem) alvast uit naar die Worst Dressed Lists!

Foto’s via Vogue UK

page loaded