Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

American Retro, c’est chique & rock’n roll

Door Karen op 21.12.2012

Er zijn maar weinig ontwerpers die voor zichzelf ontwerpen, maar Laure Pariente is er zo 1tje. Qui? Laure Pariente, de creative director van American Retro. Deze Française stampte haar merk uit de grond met maar 1 doel voor ogen: de garderobe van haar dromen tot leven wekken. 

De kleding van American Retro is jong en heeft ballen. Het label combineert de preppy stijl van Parisiennes met een flinke portie rock’n roll. Zo gaan Schotse ruiten moeiteloos samen met leer en metallics. Je kan alles mixen & matchen dat het geen naam heeft. Het is gedurfd, maar nooit too much

Laure Pariente balanceert graag op de rand van klassiek en nonchalant. Ze omschrijft haar stijl als ‘décalé -denk Kate MossDe look is overduidelijk met zorg uitgekozen, maar toch klopt er iets niet. Imperfection makes perfect. 

American Retro vierde pas zijn jubilieum -jawel, het merk bestaat al 10 jaar- en deed dit in stijl met een allereerste fashion show. Het label heeft een perfecte timing want 10 jaar geleden was er weinig sprake van betaalbare mode in Parijs. Nu zijn ze, samen met nog enkele merken, uitgegroeid tot een nieuwe generatie in de Franse mode. Een generatie die ook wij kunnen betalen, hoera!

Already curious and greedy? Geen probleem! Je hoeft niet helemaal naar Parijs voor dit coole merk. In België wordt American Retro verkocht bij 2 absolute hotspots: No Concept in Brussel en The Public Image - check het Belmodo shop report- in Antwerpen. Snel, snel, want het is absoluut de moeite! 

Met medewerking van Loes van Look 

page loaded