Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wees lief voor je jeans

Door Astrid op 10.12.2012

Guilty as hell and a little bit ashamed, want elk seizoen koop ik enkele cheap-ass jeans om dag in, dag uit te dragen. Mijn wasmachine en deze pants zijn echter geen beste vrienden. Gevolg: na 2 maanden is het mooie er af en koop ik gewoon nieuwe! Maar over een MiH, Acne of Hudson jeans denk je toch best 2 keer na voor je die zomaar in de was gooit. Hier alvast enkele tips om jouw denim langer mooi te houden:

Wees zuinig met wassen

Ik weet het: na een paar keer dragen, begint je jeans -especially the skinny ones- wat door te hangen. Na een wasbeurtje lijkt je broek terug helemaal nieuw en spant hij waar hij moet spannen, if you know what I mean. Deze methode werkt natuurlijk niet eeuwig. Na een tijdje begint de kleur van je favo jeans te vervagen en gaat de stof dunner worden. Je kan hiervoor 2 dingen ondernemen.

Beste truc aller tijden -die ik leerde van m’n jeans selling/loving BFF-: koop je jeans 1 maatje te klein. Oké het duurt misschien wat langer to break in your new pair of jeans, maar je zal hem niet telkens opnieuw moeten wassen om terug dat lekker strak effect te bekomen.

Deze tip heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar blijkt wel erg populair te zijn op het internet. Wanneer je een donkere jeans hebt gekocht, was die dan de 1ste keer met azijn. Op die manier fixeer je de kleur, waardoor je jeans er langer als nieuw uitziet. Een kopje zout in je machine zou hetzelfde effect hebben. 

Was je jeans ook altijd binnenstebuiten en op een lage temperatuur om de kleur te beschermen. Het allerbeste is natuurlijk met de hand wassen, but honestly, wie heeft daar nu tijd voor?

De truc met het washandje

Om je jeans tussendoor snel eens op te frissen, kom je met een simpel washandje al een heel eind. Trek gewoon je jeans aan, maak een washandje vochtig en veeg langs je billen en benen. Omdat de jeans mooi strak staat -in my case anyways- sla je geen enkel pluisje over en is deze task in 2 minuten gepiept. Zeker voor een zwart exemplaar is dit dé beste manier om je jeans te sparen.

Droogkast = big no no

Natuurlijk is iedereen fan van zachte kleren, maar echt lief is de dryer niet voor je wardrobe. En ook jeans is daar geen uitzondering op. Kan je het echt niet laten, laat dan je jeans op een rekje drogen en steek die daarna nog 10 minuutjes in de droogkast op een lage temperatuur. Als dat niet de gulden middenweg is?

Let zeker ook op met stretch stof! True story: I once ruined my sister’s yellow pants like this. Nog eens sorry, bij deze!

It’s okay to be a lazy housewife

Iedereen heeft wel die ene jeans die de was in gaat en die je daarna direct terug wil aandoen. Heel eerlijk: die lievelingsjeans ga ik eeeeecht niet strijken. Nog een manier om de fabric een beetje te sparen. Eat your hart out Miss Martha Stewart!


Meer jeanstips bij Justin en Britney aka king and queen of the head to toe denim look.

Nog tips? Please, share

page loaded