Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FW2012 by Sofie D’Hoore

Door Karen op 08.12.2012

De woorden cut, kleur en afwerking kan je linken aan de collecties die ontwerpster Sofie D'Hoore telkens presenteert. Haar nieuwe FW2012 collectie straalt dan ook opnieuw verfijning uit, iets wat haar tot het grote succes gebracht heeft waar ze nu staat.

Grote aandacht voor soorten textiel en materialen is een must in haar werk omdat het een grote invloed heeft op haar designs. Ze creëert stuks van uitstekende kwaliteit waarin textuur en contrast van groot belang zijn met een flinke touch vrouwelijkheid en pure elegantie. Comfort, praktisch en makkelijk te dragen kledij staat bovenaan haar lijstje, anders is het een no-go!


Wat haar tijdloze creaties uniek maken is dat ze gedragen kunnen worden in eender welke stijl waardoor oneindige combinaties mogelijk zijn. Like the sound of that?

Dress-alert ladies: Sofie's nieuwe herfst- en wintercollectie staat in teken van kleedjes, I liiiike.

Zoek je een simpel zijden jurkje om overdag of 's avonds te dragen? Allemaal mogelijk! Je hebt enerzijds een vloeiend zijden kleedje die simplisme en vrouwelijkheid uitstraalt maar ook dresses waar zwaarder zijde gebruikt wordt met exclusieve prints dat je doet denken aan kleine reflecties of lichte flitsen in een duistere stad.

Een reeks shift dresses en rokken met een A-line structuur strelen het lichaam met katoen, satijnen afwerking en wool crêpe. Ideaal voor de komende koude winter!

Een nieuwe stof die haar intrede doet in haar collecties is het zachte double-faced cashmere. Resultaat zijn uiterst verfijnde cuts en couture technieken van de bovenste plank. Sweetness!

Deze geweldige feminine dresses worden aangevuld met reversable boleros en lange jassen van zacht lamsvel. Afgewerkt met nieuwe, oversized press-studs aangebracht alsof het knopen zijn, brengt het de collectie op een whole new level.

Het contrast tussen zijde en wol, en tussen de oversized jassen en de vrouwelijke jurken is ideaal om verder aan te kleden met gecontrasteerde kasjmier, fancy high heels of zelfs stoere schoenen. Endless combinations!

Wil je meer van deze fashion items aanschouwen, neem dan gerust een kijkje op de Sofie D'Hoore website. Enjoy!

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded