Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Arty farty fashion collab

Door Astrid op 08.12.2012

Mary-Kate en Ashley Olsen brengen binnenkort samen met kunstenaar Damien Hirst een lijn exclusieve rugzakken uit voor hun luxury label The Row. Voor zover ik mij kan herinneren is er nog nooit zo’n unieke samenwerking geweest in fashion land! Oké, ik ben misschien wel een beetje bevooroordeeld want I love, love, L O V E Damien Hirst. En natuurlijk de Olsen twins!


1 van Damien Hirst's spot paintings

De onder fashionista’s geliefde zwarte Nile rugzak in krokodillenleer van The Row werd onder handen genomen door het enfant terrible van de kunstwereld. Het resultaat: 12 limited edition rugzakken die stuk voor stuk one of a kind wearable art zijn geworden.

Hirst haalde duidelijk inspiratie uit eigen werk. In ‘Utopia’ legt de kunstenaar bijvoorbeeld honderden felgekleurde pillen op zilveren schappen, waardoor de pillen nog eens worden gespiegeld. Het uitstellen van de dood is namelijk een thema's dat steeds terugkomt in Damien Hirst's werk. Later werd dit idee verder uitgepuurd tot de controversiële spot paintings, die voor lots of moneys over de toonbank gingen.

Dit is trouwens niet de 1ste keer dat Hirst zich in de fashion world waagt, remember de samenwerking met Converse? If not, lees er dan zeker het Belmodo artikel Damien Hirst voor Converse op na.

Eerlijk is eerlijk, de petites hipster sisters hebben niet echt een cheap taste wanneer het over fashion gaat. En ook Damien Hirst –and I quote Vogue UK– staat erom bekend zijn kunst aan “wallet-busting prices” te verkopen. Duuuus don’t get your hopes up just jet! De tas zou namelijk $ 50.000 kosten! “Voor een rugzak met wat pillen opgeplakt?!”. Tjah je moet er iets voor over hebben om een kunstverzamelaar te zijn. Included in the price is wel een handtekening van de kunstenaar!Utopia van Damien Hirst. See the resemblance?!

Niet onbelangrijk detail: een deel van de opbrengst gaat naar Unicef. Want als je een multimiljonair / it-twin / succesvol living artist bent, doe je zulke dingen natuuuuuurlijk voor een goed doel! Toch vind ik een kinderrechtenorganisatie en croco leer een beetje een vreemde combinatie, but who am I to judge!

Vanaf woensdag 12 december 2012 zijn de rugzakken te koop via de website Just One Eye. Deze wil artiesten uit verschillende takken (denk aan: kunst, interieur, juwelen,…) samenbrengen, maar ik was vooral afgeleid door de fashion sectie van de online store. Neem zeker eens een kijkje want je spot hier labels als Proenza Schouler, Olympia Le-Tan, Valentino & obviously The Row.

Wat denken jullie, worden prescription drugs dit seizoen misschien the new black? We shall see

Bron: Vogue UK

page loaded