Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

H&M presenteert: your closet clean-out for a good cause

Door Michael op 07.12.2012

H&M Conscious Foundation

Shocking number: ieder jaar worden er tonnen textiel weggegooid, waarvan 95% -!!- nog zeer goed bruikbaar is om te customizen of recycleren. Zeg nou zelf, is het geen absolute zonde om zoveel pretty pieces zomaar weg te smijten? Inderdaad, dat vindt H&M ook. Met de Concious Foundation wil het hippe merk hier een einde aan maken.

H&M springt als 1ste fashion retailer op de kar van ‘duurzaam ondernemen, sustainability en collective responsability’. Het doel van de Concious Foundation is zeer simpel: de impact van de textielsector op het milieu drastisch verkleinen. Het besef dat we collectief verantwoordelijk zijn voor het welzijn van het milieu en het voortbestaan van de aarde zoals we ze nu kennen, sijpelt ook door in de –anders zo glamoureuze– modewereld.


Carrie Bradshaws dreamy walk-in-closet

What to do?

Wat kun jij als overtuigde fashionista doen, vraag je? H&M start in februari 2013 met een inzamelinitiatief voor gebruikte kledij. Dat wil zeggen, clean out your closet en doneren maar! Ideaal moment om al uit te kijken naar de Spring/Summer collecties en je SS wishlist op te stellen.

Om plaats te maken voor al die nieuwe pareltjes, kun je met je oude stukken terecht in een H&M winkel. Hier krijg je in ruil voor een zak met gebruikte kledij (maakt niet uit welk merk of in welke staat het stuk is) een voucher voor 15% korting op een artikel naar keuze. H&M & I:Collect recycleren dit oude textiel tot bruikbaar materiaal voor nieuwe fashion goodies.

Out with the old, in with the new

Met medewerking van Maxime Yde.

page loaded