Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mijn favo vintage & tweedehands shops

Door Tiany op 06.12.2012

Ik beken: ik ben verslaafd aan tweedehands en vintage. Ik krijg een echte rush als ik een unieke vintage vondst doe. De gedachte dat je niemand anders zal zien in dat jurkje of bloesje is priceless. Bovendien is vintage hot in België en hebben we dus een groot aanbod aan goede tweedehandswinkels.

En psst, ik verklap aan de vintage loving Belmodo lezers graag mijn favo vintage en tweedehands adresjes. Op 1 voorwaarde: als jullie niet gaan lopen met alle designer goodies!

Labellov

I love Labellov! Hun motto is 'Timeless luxury', 2 van mijn favoriete woorden! Dit is het walhalla voor liefhebbers van high end vintage met merken als Yves Saint Laurent, Lanvin, Prada, Dries Van Noten, Chanel, Chloé, Hermès, Louis Vuitton & Dior.

De showroom in Antwerpen is op afspraak te bezichtigen, om je een individuele service te bieden. Behalve op dinsdag, dan kan je zonder afspraak eens binnenspringen. Zie je liever meteen wat Labellov allemaal in store heeft? Dan heb je geluk, want sinds kort hebben ze ook een webshop. Zo kan je 24/7 vintage luxury aan je verzameling toevoegen!

Tolstraat 39
2000 Antwerpen
Maandag t.e.m. vrijdag enkel op afspraak, dinsdag van 10:00 - 17:00
www.labellov.com

Lady Dandy

Lady Dandy is een winkel in hartje Brussel vol tweedehands designer stuff. Ga snuffelen tussen de rekken met Marni, Lanvin, Chloé, YSL, Gucci, Marc Jacobs en vele anderen. Alle spullen zijn zo goed als nieuw, want Lady Dandy hanteert strenge criteria en biedt daardoor echte topkwaliteit aan. In haar aanbod vind je geen vlekken of scheurtjes én de kleding is amper gedragen. The place to be dus om een afgeprijsd, kwaliteitsvol designerstuk te scoren!

Edelknaapstraat 81
1050 Brussel
Gesloten op zondag
www.ladydandy.com

Think Twice

Think Twice is een Finse tweedehandsketen die bij ons all over the country is. Je kan de shops vinden in Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven en Brugge. Ze hebben een uitgebreide collectie voor zowel mannen als vrouwen en zelfs een kleine afdeling voor kiddies. Als je geluk hebt, kan je hier zelfs op majesteuze trouwjurken stuiten. Bij Think Twice kan je geweldige vondsten doen én het is spotgoedkoop. Hou deze shop in de gaten, want elke maand organiseren ze de 1 euro-dag waarop ALLES 1 euro kost. Cheap and vintage, craazzzy!

Alle vestigingen van Think Twice kan je vinden op hun website.

Foxhole

Deze hippe vintagewinkel heeft vestigingen in shopping cities Brussel & AntwerpenFoxhole biedt een gigantische collectie tweedehands goodies aan, die bovendien erg vriendelijk zijn voor je portemonnee. Als je nog op zoek bent naar een schattig tweedehands tasje of retro booties, dan moet je hier zeker eens passeren!

Vossenplein 6
1000 Brussel

Rijkeklarenstraat 4
1000 Brussel

Reynderstraat 10
2000 Antwerpen

www.foxholeshop.com

Olga's retro

1 van de must-visits voor vintagefans in Gent is Olga's retro. In dit schattige winkeltje ontdek je heel wat tweedehands vintage pareltjes van o.a. See by Chloé, Dior, Gucci, Chanel en Delvaux. Olga is gepassioneerd door oude kledij, accessoires en schoenen. Alle stuks zijn niet ouder dan de jaren '80, volgens Olga zelf trouwens een zwakke periode. En zij kan het weten, want Olga is al in her sixties. Hét voorbeeld dat op stijl geen leeftijd staat!

Korte Meer 23
9000 Gent
www.olgaretro.weebly.com

Rosier 41

Vintage design freaks, als Rosier 41 nog niet op je shop list staat, voeg het dan maar snel toe want dit adresje is vintagehemel voor fans van fabulous brands als Maison Martin Margiela, Dries Van Noten, Miu Miu, Balenciaga, Marni, Chloé & Comme des Garçons. De winkelinrichting is trouwens ook de moeite waard. Geen rekken vol kleding en hopen schoenen, maar alles netjes gesorteerd op merk/designer. Bovendien wordt de etalage regelmatig op een creatieve manier vormgegeven door een modestudent, jonge designer of kunstenaar. De buitenkant voorspelt dus al het moois dat je binnen kan aantreffen!

Rosier 41
2000 Antwerpen
www.rosier41.be

page loaded