Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jong Bloed: kerstshoppen op zondag

Door Karen op 06.12.2012


Kerstsfeer opsnuiven tijdens Jong Bloed, wie doet mee? Wij natuurlijk! Een oude, gerenoveerde zeepfabriek in het centrum van Ronse is nog 2 zondagen lang dé locatie van een verzameling creatievelingen: de ideale hotspot om een origineel kerstgeschenkje te shoppen voor de komende feestdagen. Belmodo ging op zondag 2 december al een kijkje nemen en we must say: voor unieke goodies, go to Ronse.Glaskunstenaar Jan Leenknegt neemt er voor de 9de keer op rij zijn dochter/juwelenontwerpster Elisabeth en enkele andere ambachtslui onder zijn hoede.


Van Elisa-Lee's beautiful geometrische, dreamy of humoristische juwelen tot Jan's colorful glassculpturen tentoonstelling en van Fil&Baukis' winterwonder knitwear -check die weelde aan warme hoedjes- tot de kleurrijke keramiek schaaltjes van Hilde Marchand en de kindercollecties van Sweetie Darling: Jong Bloed has something to offer.Ben je nog op zoek naar een Christmas gift voor de mama of de zus, dan zijn de geweven, warme materialen van Hélène Borgers misschien een bezoekje waard. Wij waren vooral te vinden voor de Zigzag bags van een tot nog toe onbekende ontwerpster -any clue?Dit zijn unieke zigzag folded handtassen voor vrouwen met een edge. Kleurrijk leder, leuke shapes en vooral one of a kind pieces van Belgische makelij. We hopen hier binnenkort meer over te onthullen! 

Ook de lekkere Callas Confiture is full on Belmodo's taste. Zoetebekken kunnen zich te goed doen aan unieke smaken en combinaties met de beste ingrediënten: yummie yummie! Aardbeien met rozenblaadjes, Reine Claudes met amandelschilfers of zure rabarber met een pittig vleugje gember: Christmas flavour in your mouth.


Verder kan je er nog 'Onmisbare Nutteloosheden' uit de Koninklijke Manufactuur Les 6 Reines inslaan: kleine en grotere hebbedingetjes uit Merel de Vilder-Robier's webwinkel: unieke retro juweeltjes, 'broc'n'broll' en andere schattige goedjeswe're in love!

BTW, voor een natje en een droogje ben je hier ook aan het juiste adres: het nieuwe eethuis, Boon resto, laat je smaakpapillen trippen met vlierbloesemsiroop, cakejes of hartige minifritatta's: mmmmmm. Zondag 9 en zondag 16 september staan al deze Jong Bloed'ers nogmaals voor u klaar. On y va.

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded